economie

05 nov 2013, 09:09

Nieuw Magazine 'Top van Groningen' brengt de hoogtepunten uit Eemsdelta en Hoogeland

Nieuw Magazine 'Top van Groningen' brengt de hoogtepunten uit Eemsdelta en Hoogeland

Vandaag verschijnt het eerste nummer van een voor de provincie Groningen uniek magazine. ‘Top van Groningen’ is de naam van het blad, volledig gewijd aan Noord-Groningen: Eemsdelta en Hoogeland. Het blad schenkt aandacht aan de vele opmerkelijke initiatieven, nieuwe toeristische ontwikkelingen, opvallende bedrijven, technologische innovaties of buitengewone personen in dit gebied die de moeite waard zijn om voor een zeer breed publiek voor het voetlicht te worden gebracht.

Groningers staan bekend als bescheiden en hebben er vaak moeite mee om bijzondere verdiensten naar buiten te brengen, om vooral maar niet opschepperig over te komen. Maar volgens de initiatiefnemers doen ze zichzelf en de regio Noord-Groningen daarmee wel tekort: een prachtig gebied met een rijke historie en ook nu weer tal van boeiende actuele ontwikkelingen.

 


Er zijn op het gebied van de economie, toerisme, cultuur, sport, historie, uitgaan of bestuur zeer veel zaken waarin Noord-Groningen uitstekend kan wedijveren met andere regio’s, en die behoren tot de landelijke top. De onderwerpen blijken voor het oprapen te liggen!
Door al deze zaken onder de aandacht te brengen hopen de initiatiefnemers enige bescheiden maar zeer terechte trots te bevorderen in dit gebied, dat de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege de aardbevingen. Het blad wordt verspreid in een oplage van 20.000 in Noord-Groningen en ook in andere delen van het land.

 

In de eerste editie van Top van Groningen onder meer aandacht voor de 15-jarige Anne Kamminga uit Uithuizen, wereldkampioene kickboksen. De Plant Manager of the Year 2013van Nederland komt uit Noord-Groningen; een uniek initiatief in de Eemsdelta om jongeren aan werk te helpen; groenste paling van Nederland komt uit Lauwersmeer; Delfzijl presenteert historische plannen; interview met burgemeester Rodenboog; Appingedam steeds meer evenementenstad.

 


Het Magazine Top van Groningen is tot stand gekomen uit een samenwerking van Uitgeverij Profiel, Scholma Druk, Marketingorganisatie VVV Top van Groningen en KoenenCom, creatieve marketing, communicatie en reclame. In het eerste nummer een voorwoord van commissaris van de koning Max van den Berg.

 

Liefhebbers kunnen het blad ook bestellen via de website van Profiel (www.profiel.nl)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: