economie

25 aug 2013, 12:12

Jonge Onderzoekers uit Groningen gaan eigen robots bouwen

Voor het eerst neemt De Jonge Onderzoekers uit Groningen deel aan de First LEGO League , een wedstrijd rotbot bouwen. Dankzij GasTerra kan er gewerkt worden met de nieuwste ontwikkelingen van robotica, de EV3. Elke  vrijdagavond van 19:00 uur t/m 22:00 uur wordt er aan de Dirk Huizingastraat door het team gewerkt aan de robotwedstrijd.

De First LEGO league is een robotwedstrijd voor een team van kinderen en tieners. De robotwedstrijd duurt 2,5 minuut, waarin je zoveel mogelijk punten moet scoren. De FLL is meer dan alleen een wedstrijd het is ook vooral samenwerken, samen onderzoeken en samen zoeken naar oplossingen. Een uitdaging voor programmeurs en constructeurs.


Naast de robotwedstrijd is er een presentatie en onderzoek over het onderwerp “Nature Fury” .

“In deze afdeling zit de nieuwe visie en het beleid van de Jonge Onderzoekers” aldus directeur Tijn van Lier. “Door bezuinigingen werd het investeren steeds lastiger. We zoeken naar nieuwe mogelijkheden en die is ons nu aangeboden door GasTerra. Hiermee ontwikkelen we nieuwe
lespakketten en kunnen de deelnemers van de Jonge Onderzoekers de wereld van robotica en mechanica verkennen. Nieuwe eigen vindingen ontwerpen, construeren en programmeren. We willen kinderen en tieners graag zelf laten ontdekken wat er zo boeiend is aan techniek. Dat is onze doelstelling. Daar sluit deze bijdrage en ontwikkeling naadloos op aan”


Voor deze ontwikkeling heeft ze een belangrijke financiële bijdrage ontvangen van GasTerra.


“Met de komst van de EV3 is het mogelijk om  de afdeling weer in de picture te zetten en gaat deze afdeling bovendien deelnemen aan de First  LEGO League. Maar we willen onze kennis ook benutten om andere teams te ondersteunen en te helpen.Wil je meedoen aan de FLL en het huidige team versterken? Meld je dan aan bij De Jonge Onderzoekers via info@dejongeonderzoekers.nl.  Je kunt meteen vrijdagavond al meedoen.

Datum: per direct, elke vrijdagavond aan de Dirk Huizingastraat 13, Groningen.
Tijd: 19:00 uur t/m 22:00 uur.
Kosten: voor een FLL seizoen is slechts € 10,00 inclusief excursies en wie weet de regiofinale

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: