economie

14 nov 2013, 09:09

Jonge Groningers kunnen leren hoe ze hun eigen bedrijf moeten opzetten tijdens Startup Festival

Jongere Stadjers kunnen leren hoe ze hun eigen bedrijf moeten opzetten.  Dat kan tijdens het festival Lets Gro, een festival rond ideeën voor de toekomst van Groningen dat op 20 en 21 november wordt gehouden. In een speciaal voor Let’s Gro ontwikkeld Startup Festival in het Launch Café komen allerlei veelbelovende startups voorbij.

Live-streams met Silicon Valley, California, trainingen en een borrel na. Maar ook een (betere) aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt komt tijdens Let’s Gro aan de orde. Er zijn diverse interessante bijdragen van onderwijsinstellingen als de Hanzehogeschool, Alfa-college en Noorderpoort. Diverse internationale studentenverenigingen (Latijns-Amerika, India, Afrika) laten tijdens Let’s Gro zien hoe zij tegen Groningen aankijken.

Opvallend is ook de grote culturele inbreng. Art Basement laat in de industriële zalen van EMG Faktors zien hoe rijk Groningen is aan creatief talent. Art Basement biedt er een podium aan jonge creatievelingen uit verschillende (kunst)disciplines: theater, film, beeldende kunst, muziek, cabaret, poëzie en nog veel meer.  Groningen-Theaterstad is op zijn beurt een heel interessant evenement voor alle liefhebbers, theatermakers, professionals en anderen die theater in Stad een warm hart toedragen. Zo wordt - speciaal voor Let’s Gro - het rapport How Theatre Functions in the City of Groningen. gepresenteerd. Met daarna  - zoals bij zoveel initiatieven – volop ruimte voor discussie, debat en ideeën-ontwikkeling.


Ook zijn er bijeenkomsten rondom betere mantelzorg, de helpende hand van de kerken in deze moeilijke tijd, kansen voor Stadjers met een handicap, hightech ontwikkeling als het gaat om open data, het infoversum, een kindvriendelijke binnenstad, maar ook een beter toegankelijke, mooiere binnenstad die ook betere winkels verdient in een tijd van leegstand door webshops.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: