economie

02 aug 2013, 10:10

Groningse ex-stewardess overhandigt eigen boek aan KLM baas Camiel Eurlings

Groningse ex-stewardess overhandigt eigen boek aan KLM baas Camiel Eurlings

De Groningse oud-stewardess en oud-Statenlid voor de VVD,  Dineke Uildriks, heeft een boek geschreven over haar jarenlange ervaring als stewardess en dat deze week overhandigd aan president-directeur Camiel Eurlings van de KLM in het KLM Hoofdkantoor te Amstelveen.’Uitgevlogen’ is de titel van het boek.


Vliegen is - in tegenstelling tot in het begin van de 20ste eeuw - gewoon geworden. Vliegtuigen zijn nu technologisch hoogontwikkelde en veilige vervoermiddelen geworden die enorme massa’s mensen vervoeren. Maar toch is die oude glans van avontuur en luchtvaartromantiek niet helemaal verdwenen. Dat geldt ook voor de beroepen in de luchtvaart. In dit boek laat Dineke Uildriks mannen en vrouwen aan het woord die eens vlogen of nog steeds vliegen als cabinepersoneel. De oudste is geboren in 1922 en de jongste in 1988. De werkomstandigheden zijn sterk veranderd. Tegenwoordig is het heel populair om in deeltijd te vliegen: als moeder, als student of bijvoorbeeld met een tweede baan ernaast. Een zeer geëmancipeerde generatie vrouwen is inmiddels toegetreden tot de groep van cabinepersoneel. Het zijn smakelijke, informatieve verhalen, waarin het plezier en het avontuur overheersen.

 

Over de schrijfster:


Dineke Uildriks is geboren en opgegroeid in Tynaarlo. Zij ging in Groningen naar de kweekschool voor kleuterleidsters en stond voor de klas in Oosterhesselen en Groningen. Van 1975 tot 2007 werkte zij als stewardess, assistent purser en purser bij de KLM. Naast haar werk was zij lid van de Provinciale Staten in Drenthe en schreef ze columns voor de Drents Groningse Pers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: