economie

17 jul 2013, 16:04

Gronings bedrijf PTB Special Equipment bouwt transportmiddel voor... Mercedes Benz

Gronings bedrijf PTB Special Equipment bouwt transportmiddel voor... Mercedes Benz

Groningen is niet alleen een diensten-stad, maar heeft ook bedrijven die meetellen in de Europese maak-industrie. Een voorbeeld daarvan is PTB Special Equipment uit Groningen, dat zelfs een pallet-truck heeft geleverd voor de Mercedes Benz-fabrieken. Dat klinkt een klein beetje alsof een Gronings computerbedrijf een computer levert aan Apple…

 

Onlangs heeft PTB Special Equipment uit Groningen een op maat gebouwde elektrische zwaarlasttruck geleverd voor de handling van spuitgietmatrijzen, die autofabriek Mercedes Benz gebruikt voor haar productieprocessen in Duitsland.  


In samenwerking met  de adviseurs van PTB is deze 15 tons krachtpatser tot stand gekomen. De op maat gebouwde machine heeft een hefhoogte van 400 mm en is, door de toepassing van een elektronisch stuurwiel, erg ergonomisch in gebruik. Tevens is deze machine, in verhouding tot een standaard heftruck, zeer compact en uiterst wendbaar. De benodigde manoeuvreerruimte is hierdoor beperkt, wat leidt tot optimaal gebruik van kostbare opslagruimte in het magazijn.


PTB is fabrikant en leverancier van niet standaard mobiel intern transport apparatuur. Zodoende heeft PTB al voor veel  gerenommeerde relaties, waaronder ASML, Philips, Ned-train, APM-Müller, Hitachi en vele anderen, speciale - meestal elektrische - machines bedacht, geconstrueerd en gefabriceerd. Niet eerder bedachte oplossingen maakt PTB tot realiteit.

 

Kijk voor meer informatie over deze 15 tons PTB pallettruck op  www.ptbspecial.com.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: