economie

08 nov 2015, 16:04

Groningen krijgt zaterdag eerste Street Store voor daklozen

Groningen krijgt zaterdag eerste Street Store voor daklozen

Komende zaterdag 14 november krijgt Groningen voor het eerst een “Street Store”. Deze is bestemd voor de inmiddels al circa 1500 daklozen. Zij kunnen er kleding halen, krijgen een kop koffie en een knipbeurt als ze dat willen. En Stadjers kunnen er juist terecht om kleding die ze aan hen zouden willen geven, in te brengen. De eerste  Street Store Groningen zal plaatsvinden in de Stadstuin aan de Sluiskade (Westerhaven) op 14 november tussen 10.00 en 17.00 uur.

Nederland maakt zich klaar voor de winter. Waar de één zich verheugt op een knusse avond bij de open haard, wacht voor anderen een heel ander vooruitzicht. Wanneer je geen dak boven je hoofd hebt, staat de winter in het teken van overleven. The Street Store doet wereldwijd haar best om deze mensen te voorzien van warme kleding en schoenen. Voor het éérst zet the Street Store voet op Nederlandse bodem en wel in Groningen.

 

Groningen telt momenteel zo’n 1500 daklozen, waaronder tientallen jongeren. Zij zijn dringend op zoek naar een warme jas of een paar schoenen en wij gaan ze die geven.

 

The Street Store

Het idee achter the Street Store is zo’n twee jaar geleden ontstaan in Zuid-Afrika. Mensen willen elkaar wel helpen maar weten simpelweg niet hoe en geld geven lijkt niet altijd de juiste oplossing.

The Street Store is een ééndagsevenement, waarbij iedereen kan helpen door kleding en schoenen te doneren. Los van het feit dat we daklozen helpen aan nieuwe kleding en schoenen willen we hen ook laten zien dat er mensen zijn die naar hen omkijken en iets voor hen willen betekenen. Voor een goede indruk over the Street Store, zie deze korte video:  https://www.youtube.com/watch?v=QDw0JtwQU8A

Inmiddels is The Street Store wereldwijd al zo'n 350 keer georganiseerd in onder meer Buenos Aires, Sydney, Toronto, Las Vegas en Brussel. En binnenkort staat ook Groningen in dit rijtje.

 

The Street Store Groningen zal plaatsvinden in de Stadstuin aan de Sluiskade (Westerhaven) op 14 november tussen 10.00 en 17.00 uur. Onze gasten, de daklozen, zullen wij naast een kop koffie/thee en iets te eten ook een gratis knipbeurt aanbieden.

 

Mensen die willen meehelpen kunnen op 14 november om 8 uur ’s ochtends op locatie, of eerder, kleding en schoenen doneren

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: