economie

19 sep 2017, 09:09

Groningen – Kopenhagen: 23.000 passagiers in één jaar

Groningen – Kopenhagen: 23.000 passagiers in één jaar

Sinds de start van de luchtverbinding tussen Groningen en Kopenhagen, precies een jaar geleden, hebben bijna 23.000 passagiers gebruik gemaakt van de route. Dat meldt Groningen Airport Eelde naar aanleiding van het feit dat het precies een jaar geleden is dat de luchtverbinding tussen Groningen en Kopenhagen van start ging.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dankzij de nieuwe luchtverbinding werd Noord-Nederland niet alleen verbonden met Kopenhagen maar ook met de rest van de wereld omdat men in Kopenhagen kan overstappen naar vele andere eindbestemmingen

 

25% inkomende passagiers


De verbinding tussen Groningen en Kopenhagen wordt onder meer onderhouden door Nordica (in samenwerking met LOT Polish Airlines). Nordica vliegt twee keer per dag tussen Groningen en Kopenhagen. Sinds de start hebben bijna 23.000 passagiers gebruik gemaakt van de route. Ongeveer 25% van alle passagiers zijn inkomende passagiers: passagiers die náár Noord-Nederland reizen. Het overgrote merendeel hiervan zijn Denen en Zweden.

 

Met de lijndienst naar Kopenhagen wordt ook de zakelijke reiziger uit Noord-Nederland beter bediend. Ruim 35% van de passagiers reist met een zakelijk doeleinde. ‘Een zeer positief resultaat!’, zo vindt Groningen Airport Eelde.

 

Hub, de wereld over


Vanaf Groningen kan men, via de hub Kopenhagen, doorreizen naar bestemmingen zoals Stockholm, Boston, San Francisco en Singapore. Ruim dertig procent van reizigers die vanaf Groningen naar Kopenhagen vliegen reist door naar een andere eindbestemming. De meest populaire doorverbindingen zijn naar Scandinavische landen. Naar de bestemmingen Stockholm, Oslo en Göteborg wordt het vaakst doorgevlogen. Populaire intercontinentale verbindingen zijn San Francisco, Boston, Durban en Doha.

 

Foto: Luchthaven Kopenhagen