economie

17 mei 2017, 16:04

Google topman: ‘Groningers kunnen zóveel meer uit internet halen!’

Google topman: ‘Groningers kunnen zóveel meer uit internet halen!’

Google komt in juni opnieuw naar het Suikerfabriek-terrein in Groningen om tijdens een vijfdaags evenement tal van workshops, lezingen en andere activiteiten aan te bieden aan een zeer groot publiek. Winkeliers, ondernemers, zzp-ers, maar ook studenten, werkzoekenden of scholieren: iedereen kan zich opgeven voor een van de zeer vele workshops g.co/digitalewerkplaats.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

We waren een jaar geleden ook al in Groningen, maar er is in een jaar tijd al weer zeer veel veranderd. Er is tegenwoordig zóveel mogelijk om je producten beter zichtbaar te maken op internet. Dat willen we heel graag komen laten zien’, zegt Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland.

 

De hoogste ‘baas’ van Google studeerde ooit zelf in Groningen en voelt daarom nog steeds een band. ‘Maar Groningen is gewoon een stad die ontzettend goed bezig is om het ondernemen de kans te geven. Dat is vooral de reden waarom we weer naar Groningen komen met onze digitale werkplaats. Vorig jaar deden er maar liefst 1600 mensen mee in Groningen. Dit jaar gaan we het nog grootser aanpakken dan vorig jaar. Er zijn niet alleen activiteiten op het Suikerunieterrein, maar verspreid over de héle stad’, zegt Van der Felz.

 

Pim van der Feltz
Pim van der Feltz

Wanneer

 

De digitale werkplaats luistert naar de naam ‘Digital X Groningen’ en wordt in de week van 19 tot 23 juni georganiseerd door Google in samenwerking met Groningen Digital City en de gemeente Groningen. Naast workshops voor ondernemers en HBO/WO-studenten, zijn dit o.a. ook workshops voor MBO-studenten en is er ook een sessie voor werkzoekenden om hun digitale kennis te vergroten. 

 

De eerste twee dagen, maandag 19 en dinsdag 20 juni, zijn bestemd voor winkeliers, andere ondernemers en zzp’ ers. Er staan andere onderwerpen dan vorig jaar op het programma, dus mensen die vorig jaar zijn geweest zijn opnieuw weer welkom.

 

Noorderpoort en Alfacollege

 

Nieuw dit jaar is dat er vanaf woensdag een speciaal programma is, samengesteld in samenwerking met het Noorderpoortcollege en Alfacollege. ‘Werkelijk iedereen heeft nu of later in zijn beroep te maken met digitale ontwikkelingen. Of je nu in de mode of in de verzekeringen zit. Daarom is het goed dat er in het beroepsonderwijs ook steeds meer aandacht is voor de digitale component’.

 

Werkzoekenden

 

Samen met de gemeente en het UWV is er ook een programma samengesteld voor mensen die op zoek zijn naar een tweede carrière. Wanneer zij hun digitale vaardigheden verbeteren nemen hun kansen op de arbeidsmarkt toe, aldus de samenstellers van dit programmaonderdeel.

 

Meer info is te vinden op de website van de Digitale Werkplaats.