economie

26 jun 2002, 00:12

Economische vooruitzichten Groningen minder gunstig

De economische vooruitzichten van de stad Groningen voor de komende jaren zijn minder gunstig. Dat heeft tot gevolg dat wanneer er niet ingegrepen wordt Groningen binnen vijf jaar afstevent op een miljoenentekort in de begroting. Dat kan oplopen tot 8,6 miljoen euro in het jaar 2006. Om zo’n gat inde schatkist te voorkomen wil Groningen nu al fors te bezuinigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat stelt de nieuwe Groningse wethouder van financiën, Karin Dekker (GroenLinks). Ze zei dat dinsdagmiddag bij de presentatie van de Voorjaarsnota van de gemeente Groningen. Daarin staan de vooruitzichten voor de financiële situatie van de stad Groningen voor de periode 2003-2006.
Volgens Karin Dekker valt er niet aan te ontkomen dat de stad fors gaat bezuinigen. Dat kan door taken af te stoten en door goedkoper te werken. Maar welke taken afgestoten zullen worden, dat is nog niet bekend. Overigens presenteerde Dekker ook plannen van B en W om geld te reserveren voor nieuw beleid voor de komende jaren. Jaarlijks willen B en W 2,5 miljoen euro investeren in nieuw beleid. Dat geld is onder meer bestemd voor het bevorderen van werkgelegenheid, het verbeteren van de leefomgeving en het vergroten van de veiligheid.