economie

08 sep 2013, 10:10

Belsimpel.nl uit Groningen groeit als kool

Belsimpel.nl uit Groningen groeit als kool

Het Groningse bedrijf Belsimpel.nl is een van de genomineerden voor de Groninger Ondernemingsprijs. Waarom dat zo is, is te lezen in een toelichting over dit bedrijf, dat werd opgericht door Jeroen Doorenbos en Jeroen Elkhuizen, die trots zijn op hun nominatie. Vanuit Groningen groeit Belsimpel.nl in elk geval als kool.

Het Groningse internetbedrijf dat mobieltjes verkoopt in combinatie met abonnementen timmert zwaar aan de weg en maakt een gigantische groei door.

 

Op internet lijkt het te wemelen van bedrijven als Belsimpel.nl. Maar schijn bedriegt. Want niet allemaal maakten zij, zoals de Groningse aanbieder, de afgelopen vijf jaar een groei mee van 3815%! “Dat komt omdat we onderscheidend zijn”,verklaart directeur Jeroen Doorenbos het succes. “Belsimpel.nl is de Albert Heijn onder de telecom-aanbieders: we bieden een volledig top-assortiment, hebben heldere aanbiedingen en een uitstekende serviceverlening.”

 

Belang voor Groninger economie


Uiteraard is Belsimpel.nl continu op zoek naar vernieuwing. “Sinds kort bieden we onze klanten, als enige in de markt, een afhaalmogelijkheid voor hun telefoon en abonnement bij een bezorgpunt van PostNL”, zegt Doorenbos. “Om te zorgen dat we grip houden op de bedrijfsprocessen, hebben we alles - van logistiek tot en met klantenservice - in eigen huis.”


Er werken 85 jonge, enthousiaste mensen bij Belsimpel.nl (37 fte’s). Ze zijn vooral afkomstig van de RUG en de Hanzehogeschool. Het belang van Belsimpel.nl voor de Groningse economie is dan ook evident.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: