economie

05 apr 2017, 10:10

Private bedrijven helpen 'Samenwerking Noord' graag bij verbeteren ICT arbeidsmarkt

Private bedrijven helpen  'Samenwerking Noord' graag bij verbeteren ICT arbeidsmarkt

‘We moeten er samen voor zorgen dat de arbeidsmarkt voor ICT-ers hier zó aantrekkelijk wordt dat afgestudeerden uit de Randstad hier wel naar toe willen krúipen!”. Dat zegt Jeroen Bos, directeur en eigenaar van het in Groningen gevestigde IT bedrijf Bossers & Cnossen in een interview met de website van Samenwerking Noord. Dat is een netwerkorganisatie van instellingen met een grote ICT afdeling, die er samen voor willen  zorgen dat ICT specialisten graag in het Noorden willen (blijven) werken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sinds dit jaar is er een pilot gestart om private partijen zich aan te laten sluiten bij Samenwerking Noord. Jeroen Bos  is daar heel blij mee, want volgens hebben kunnen ook particuliere ondernemingen bijdragen aan het nóg aantrekkelijker maken van de arbeidsmarkt, zodat ICT-ers graag in het Noorden werken.

 

“Het succes van een regio, en dus ook van het Noorden, zit hem in een optimale combinatie en samenwerking van de drie O’s’: Onderwijs, Overheid en Ondernemingen. Kijk maar eens naar de regio Eindhoven wat die samenwerking daar heeft opgeleverd. Ik ben er van overtuigd dat we de noordelijke economie aanzienlijk verder kunnen brengen wanneer ook wij hier nóg beter samenwerken. Aangezien overheid en onderwijs in het Noorden al goed samenwerken, ben ik blij dat ondernemingen nu ook lid kunnen worden van Samenwerking Noord. Ik ga mij er sterk voor inzetten om ook hier een ideale combinatie van drie O’s te krijgen."

 

Lidmaatschap


Jeroen Bos heeft zijn bedrijf met veel enthousiasme en vol overtuiging aangemeld voor het lidmaatschap. “Wij hebben er alle belang bij dat we in het Noorden een vruchtbare en florerende IT-cultuur krijgen. Wat dat betreft hebben wij allemaal exact hetzelfde belang als overheidsbedrijven of ondernemingen. Het is in íeders belang dat we onze medewerkers kansen, uitdagingen, perspectief en een bredere horizon bieden. Niet alleen bij ons eigen bedrijf, maar ook bij andere ondernemingen in het Noorden”, zegt hij.

 

Gedreven


Bos vindt het heel goed dat Samenwerking Noord zeer gedreven is in het nastreven van haar idealen. Maar zelf is hij mínstens zo gedreven. “Wij hebben in het Noorden steeds de ambitie gehad om er voor te zorgen dat onze regio zó aantrekkelijk is dat ICT-specialisten na hun studie niet naar de Randstad gaan, maar hier blijven. Nou, wat mij betreft is die ambitie te laag! Wij moeten er niet alleen voor zorgen dat studenten niet naar het westen vertrekken, maar dat onze regio zó aantrekkelijk wordt dat afgestudeerden uit de Randstad hier wel naar toe willen krúipen!”, zo zegt hij.

 

(Klik hier voor het vervolg van het interview met Jeroen Bos)