economie

30 jul 2017, 11:11

Zomerwelvaart in Groningen trekt 12.000 bezoekers

Zomerwelvaart in Groningen trekt 12.000 bezoekers

Het nautische evenement Zomerwelvaart heeft afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag zo'n twaalfduizend bezoekers getrokken naar de Groningse binnenstad. Het was daarmee een zeer welkome trekpleister in de rustiger vakantieperiode voor de binnenstad. Tijdens het evenement konden bezoekers een  kijkje nemen op- en bij historische schepen die waren afgemeerd aan de Hoge der A. Maar zeker ook de stands op de kade met tal van bijzondere producten trokken veel publiek

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zomerwelvaart is de zomerse editie van het populaire Winterwelvaart, wanneer er in december in de binnenstad tientallen schepen afmeren. Zomerwelvaart is (nog) veel bescheidener dan Winterwelvaart, en telde aanzienlijk minder schepen, ook omdat het vaarseizoen in volle gang is. Maar de schepen die er lagen, waaronder een replica van een Kamper Kogge uit 1340, trokken veel bekijks.

 

Rond de schepen was ook een rand-programma opgezet. Zo kon men op de Vishoek op het Hoge der A genieten van hapjes en drankjes gemaakt van vooral lokale producten en specialiteiten uit het Waddengebied. Het terras werd omringd met een het Kidsplein. Op het Vishoek Podium speelden muzikanten  gevarieerde muziek. Van singer-songwriters tot akoestische pop en soul.

 

(Foto’s: Facebook Zomerwelvaart - https://www.facebook.com/events/1385272224849049/)