Vijf redenen om 'Eelde' om te dopen in Arjen Robben Airport!

Arjen Robben Airport Groningen: klinkt best goed toch? Wij vragen ons af wanneer Groningen Airport Eelde wordt vernoemd naar de beste voetballer die de provincie Groningen ooit heeft voortgebracht. Die keuze zou nog wel eens heel goed kunnen uitpakken ook. We geven vijf redenen waarom we onze luchthaven moeten vernoemen naar Robben. 

Reden 1: Robben hoort thuis in een rijtje met Cristiano Ronaldo en George Best
Als Cristiano Ronaldo er eentje krijgt, dan moet Arjen ook z'n eigen luchthaven hebben. De luchthaven van Madeira werd vorige week vernoemd naar Cristiano Ronaldo, omdat die op het eiland is geboren. En ook de legendarische Noord-Ierse voetballer George Best heeft op Belfast z’n eigen luchthaven. Arjen Robben ook gewoon in dat rijtje thuis. Al was het alleen maar omdat we niet willen dat Ronaldo als een van de weinigen zo'n grote eer ontvangt. Straks loopt 'ie nog meer naast z'n schoentjes. Reden 2: Een beter alternatief is er niet
Er is geen betere manier om hem te eren, tenzij we de Grote Markt willen omdopen in Arjen Robben-plein. Of het Groninger Forum in de Arjen Robben-apenrots. Schiermonnikoog veranderen in Arjen Robbeneiland ligt wat gevoelig. Bovendien is de naam van de Euroborg al verkocht, dus ook dat is geen optie.

Reden 3: Gratis reclame
Met een beetje een raar borstbeeld ervoor, zit je qua gratis reclame helemaal geramd. Maar ook zonder gekheid op een stokje: Groningen Airport Eelde kan best wat naamsbekendheid gebruiken. Stiekem snappen we die lui op Madeira wel, want de hele wereld heeft het erover. En dat zal zeker goed zijn voor het toerisme. Zeg nou zelf: vlieg je nou liever op Groningen Airport Eelde (Eelde????) of op Arjen Robben Airport Groningen. Met reclamecampagnes in Londen, Gdansk en Kopenhagen pak je meteen de aandacht!

Reden 4: Nieuwe lijnverbindingen voor Eelde
Natuurlijk krijgt Arjen Robben Airport een dagelijkse verbinding met München, Londen (ah, die was er al) en Madrid: de drie grote steden waar hij ooit voetbalde. En wellicht kan er zelfs een vliegtuig gaan vliegen op Eindhoven. Maar daar stippen we natuurlijk wel iets aan: we moeten Eindhoven Airport voor zijn. Straks pikken zij onze Arjen in.

Reden 5: Laat het een beloning zijn voor het halen van het WK
Laten we wel één voorwaarde stellen: eerst moet Arjen ons wel even naar het WK schieten. En als hem dat lukt, krijgt ‘ie z’n luchthaven. Toch?

Matthijs van Houten

Matthijs van Houten

matthijs@tammeling.nl

Matthijs van Houten is redacteur bij de Groninger Internet Courant. Vanuit Persbureau Tammeling is hij ook werkzaam voor onder andere het ANP en Nu.nl/Groningen.

Gratis aanmelden voor de Luncheditie!