bereikbaarheid-verkeer

05 jun 2015, 10:10

Wat betekent vertrek PostNL van de Achterweg straks voor Groningen? Informatiemarkt in Puddingfabriek

Wat betekent vertrek PostNL van de Achterweg straks voor Groningen? Informatiemarkt in Puddingfabriek

Dinsdag 16 juni van 16.00 – 21.00 uur houdt Groningen Spoorzone een bijzondere informatiemarkt in de Puddingfabriek (Viaductstraat 3-4, Groningen) voor bewoners van de Rivierenbuurt en andere belangstellenden. Centraal staat de vraag: Wat kan het mogelijke vertrek van PostNL betekenen voor het project Groningen Spoorzone en de Rivierenbuurt?

Aanleiding voor deze informatiemarkt is het plan van PostNL om te vertrekken uit het gebouw aan de Achterweg. Dit gebouw en het bijbehorende parkeerter­rein grenzen direct aan de zuidzijde van de sporen bij het station. Wat als dit hele gebied vrijkomt en de gebouwen verdwijnen? De plannenmakers van Groningen Spoorzone hebben geke­ken of het interessant is dit gebied bij het ontwikkelen van de plannen te betrek­ken. Eén van de kansen die zij zien, is het aanpassen van de geplande busonderdoorgang onder het spoor door. Daarnaast kan de Rivierenbuurt ter plaatse van het huidige PostNL mogelijk beter worden verbonden met het stationsgebied.

 

Reageren

 

Tijdens de informatiemarkt zijn twee varianten van de busonderdoorgang te zien met daarbij de effecten voor de omgeving. We nodigen bezoekers uit om hun mening te geven over de varianten en ons te laten weten welke wensen zij hebben voor de inrichting van de omgeving als het PostNL-pand zou verdwijnen. De reacties worden meegenomen bij de verdere uitwerking van de plannen. Verder kunnen de bezoekers actuele informatie krijgen over de andere onderdelen van Groningen Spoorzone.

 

Rea­geren kan ook via het Reactieformulier.

 

Meer over de mogelijkheden voor de PostNL-locatie is te lezen op de speciale deelprojectpagina .

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: