bereikbaarheid-verkeer

06 apr 2016, 19:07

Kleine dieren vanaf vrijdag hartelijk welkom op Fietsecoduct Meedenpad – en fietsers en voetgangers ook

Kleine dieren vanaf vrijdag hartelijk welkom op Fietsecoduct Meedenpad – en fietsers en voetgangers ook

Egels, kikkers, padden, konijnen en andere kleine dieren kunnen vanaf vrijdagmiddag met een gerust hart de oostelijke ringweg oversteken. Tenminste: als ze gebruik gaan maken van het nieuwe Fietsecoduct Meedenpad dat die middag officieel geopend zal worden. Het is het tweede ecoduct over de oostelijke ringweg.

Het nieuwe fietsecoduct Meedenpad gaat vrijdagmiddag 8 april dus weer open voor fietsers/voetgangers én kleine dieren. In de afgelopen weken heeft de aannemer Roelofs de laatste nog benodigde werkzaamheden afgerond.

Het nieuwe fietsecoduct is op 12 maart jl. succesvol op haar plek ingereden en ingehesen. Fietsers en voetgangers konden er toen niet gelijk overheen vanwege  o.a. asfalteringswerkzaamheden die nog uitgevoerd moesten worden. 

 
Fietsecoducten


Nu zijn zowel het Stadswegviaduct en het viaduct Meedenpad vervangen door nieuwe modern vormgegeven fietsecoductuen. Op het viaduct bevindt zich nu ook een ecostrook vanwege de versterking van de ecologische hoofdstructuur aan dit gedeelte van de stad. Op deze manier kunnen diertjes op een veilige manier over de Ringweg heen. 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: