bereikbaarheid-verkeer

02 okt 2015, 10:10

Flink uitgebreid P+R Haren klaar voor de toekomst; 500 extra parkeerplekken er bij

Flink uitgebreid P+R Haren klaar voor de toekomst; 500 extra parkeerplekken er bij

De uitbreiding van het P+R-terrein in Haren is bijna klaar. In februari werd er begonnen met de aanpak van het tweede P+R-terrein in Haren. Zo zijn er ruim 500 extra parkeerplekken aangelegd en is er duurzame verlichting aangebracht. De lantaarns met bewegingssensoren branden alleen wanneer het nodig is.

Sinds de opening in 2008 is het Transferium in Haren een groot succes. Bijna dagelijks zijn de parkeerplekken en fietsstallingen vol en ook in het weekend maken veel mensen gebruik van de snelle busverbinding naar Groningen.

Begin oktober is de uitbreiding van het P+R-terrein bijna klaar. ‘Alleen de beplanting is niet zover, maar dat ligt ook aan het seizoen’, vertelt Hillegonda de Vries van de gemeente Haren. ‘Tijdens de aanleg van het tweede terrein konden de automobilisten gebruik maken van tijdelijke parkeerplekken. Van deze plekken werd vanaf de eerste dag al veel gebruik gemaakt.’

Op het oude transferium zijn nieuwe fietsvoorzieningen gebouwd en is er een fietspad aan de zuidkant van het terrein aangelegd. Als er na de voltooiing van de uitbreiding nog geld over is, zal er gekeken worden naar het oude transferium dat zich aan de overkant van het nieuwe bevindt. De Vries: ‘We zouden daar ook graag de beplanting willen aanpakken en ook daar de ledverlichting willen plaatsten die aan de overkant staat. Maar dat ligt even aan of er nog wat over is.’

De verwachting is dat P+R in Haren één van de drukste busverbindingen naar de stad zal worden. In totaal zijn er vanaf nu 900 parkeerplekken beschikbaar bij het Transferium.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: