bereikbaarheid-verkeer

12 jan 2016, 21:09

Europaweg-zuidzijde (parallelweg) tot begin april 2016 afgesloten voor alle verkeer

Europaweg-zuidzijde (parallelweg) tot begin april 2016 afgesloten voor alle verkeer

De Europaweg-zuidzijde (de parallelweg) is sinds deze week en begin april 2016 afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers. Via borden wordt het verkeer omgeleid. Automobilisten kunnen de bedrijven op Europapark-noord blijven bereiken via het Winschoterdiep. Fietsers worden omgeleid via de Barkmolenstraat.Een en ander heeft te maken met werkzaamheden bij de parallelweg van de Europaweg, zo meldt de website aanpakringzuid.

Sinds begin deze week en tot begin april 2016 voeren Enexis en Waterbedrijf Groningen werkzaamheden uit bij de parallelweg van de Europaweg. Deze weg is deels afgesloten voor auto’s, fietsers en wandelaars. Het verkeer wordt omgeleid met borden. De bedrijven op Europapark-noord zijn bereikbaar. De werkzaamheden zouden al op 4 januari starten, maar zijn door het winterse weer een week verplaatst.

Vanaf januari werkt aannemer BAM in opdracht van Enexis en Waterbedrijf Groningen in de omgeving van de Europaweg aan het elektriciteits-, gas- en waterleidingnet. Aansluitend daarop start een gestuurde boring onder de zuidelijke ringweg door, van het Winschoterdiep (op bedrijventerrein Europapark) naar de Europaweg. Hierna worden de kabels en leidingen door de buizen heen getrokken en gemonteerd op bestaande kabels en leidingen aan de Europaweg.

Overlast

De aannemer doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 uur en 17.00 uur. Het is niet nodig om de elektriciteit in de buurt tijdelijk te onderbreken. Bedrijven zijn tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Omwonenden hebben een brief gekregen.
 

 

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: