bereikbaarheid-verkeer

24 jul 2018, 10:10

De beuk er in – op naar een nieuw Stationsgebied

 De beuk er in – op naar een nieuw Stationsgebied

In een bijna verzengende hitte wordt er door bouwers hard doorgewerkt in Groningen. Zoals in het Stationsgebied. Daar is de sloop gestart van PostNL aan de Achterweg. De sloop is nodig in verband met een ingrijpende revitalisatie van het Stationsgebied. Daarover is alle informatie te vinden op de website Groningen Spoorzone.nl (Lees verder)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dinsdag 5 juni startte aannemer Dusseldorp met de sloop van het voormalig PostNL-pand aan de Achterweg 1. Het pand moet verdwijnen voor onder andere de nieuwe busonderdoorgang die wordt geplaatst. Inmiddels zijn er schuttingen geplaatst in verband met veiligheid. De sloop van het pand duurt nog tot het voorjaar van 2019. 

 

Op de plek waar nu het PostNL-gebouw staat, komt in de plannen van Groningen Spoorzone de nieuwe busonderdoorgang. Bovenop de busonderdoorgang komt een soort deksel met een groen parkje. De bussen kunnen via deze route straks het nieuwe busstation aan de achterzijde van het station bereiken. De gemeente Groningen heeft samen met bewoners plannen gemaakt voor het groene parkje bovenop de onderdoorgang. 

 

Sloopmethode

 

De sloop van het gebouw is in het begin nog niet zo goed zichtbaar. Het pand wordt eerst aan de binnenkant helemaal gestript. Ook moet asbest worden gesaneerd. Pas als dat helemaal klaar is, wordt het gebouw stukje bij beetje afgebroken. Dat gebeurt volgens de zogenoemde Japanse methode. Het pand wordt dan van boven naar beneden gesloopt met behulp van kleinere kranen. Rondom het gebouw heeft de aannemer een schutting geplaatst in verband met de veiligheid van de omgeving en passanten. De schutting wordt binnenkort versierd door een aantal kunstenaars.

 

The Big Building

 

Sinds de zomer van 2015 werd het voormalig PostNL-gebouw gebruikt als verzamelplek voor start-ups. Tot eind mei werkten zo’n 70 beginnende bedrijfjes op de plek beter bekend als The Big Building. Er wordt nog gezocht naar een geschikt alternatief onderkomen. 

 

Nog even en een karakteristiek gebouw is verdwenen.
Nog even en een karakteristiek gebouw is verdwenen.