bereikbaarheid-verkeer

21 sep 2017, 10:10

Betoninspecties Vrijheidsplein – mogelijk geluidshinder

Betoninspecties Vrijheidsplein – mogelijk geluidshinder

Wie gebruik maakt van het Vrijheidsplein in Groningen kan vanaf vrijdagavond mogelijk enige hinder ondervinden van betoninspecties. Deze worden komende weekenden uitgevoerd door Combinatie Herepoort. Ze maken deel uit van de voorbereidingen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Zaterdagmorgen is er mogelijk sprake van enige geluidshinder, zo meldt de website aanpakringzuid.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

22, 23 en 24 september


In het weekend van 22 september voert de aannemer inspecties uit aan de onderkant van het viaduct over het Vrijheidsplein. Vrijdagavond wordt eerst één rijstrook afgezet op de rotonde. ’s Nachts gaan de wegenbouwers het terrein inrichten en bereiden ze de werkzaamheden voor.

 

Zaterdagochtend rond 07.00 uur start Combinatie Herepoort met het weghalen van stukken beton, wat enige geluidshinder voor omwonenden kan opleveren. Dit duurt ongeveer tot het begin van de middag. Daarna voeren de wegenbouwers de inspecties uit en repareren ze het beton weer.

 

Zaterdagavond wordt de andere rijstrook afgezet. Ook daar gaan ze vanaf zondagochtend circa 07.00 uur weer delen van het beton weghalen en ook dan geldt dat dit geluidshinder kan opleveren. Zondagmiddag zijn de grootste werkzaamheden klaar. Uiterlijk maandagochtend 06.00 uur is de rotonde weer helemaal open voor verkeer.

 

Gedeeltelijke afsluiting van rijstroken


In verband met de werkzaamheden is in het weekend van 22 september één rijstrook dicht op de rotonde onder het Vrijheidsplein. In het weekend van 29 september zijn de vluchtstrook en één rijstrook afgesloten ter hoogte van het Apollohotel. In het weekend van 13 oktober zijn de afrit richting Martini Ziekenhuis en één rijstrook afgesloten.

 

(Foto: Vrijheidsplein/Aanpak Ring Zuid).