bereikbaarheid-verkeer

07 apr 2015, 10:10

Alles over uitbreiding P + R Haren en verplaatsen opstelterrein Stationsgebied op OOGTV

Alles over uitbreiding P + R Haren en verplaatsen opstelterrein Stationsgebied op OOGTV

OOGTV heeft vanavond een reportage waarin plannen voor het verbeteren van de bereikbaarheid van Groningen uitvoerig worden belicht. Het betreft de serie “Komen en Gaan”. Daarin vanavond aandacht voor de uitbreiding van de P + R Haren en de verplaatsing van het opstelterrein voor treinen vanaf het Stationsgebied in Groningen naar De Vork, bij het buurtschap Essen in Haren.

 

 P+R Haren:

 

De P+R Haren staat bijna elke ochtend vol. Daarom komen er voor oktober 500 parkeerplaatsen bij, waarvan nu steeds 250 tijdelijke plaatsen al voorlopig worden opengesteld. Ook krijgt de hele P+ R een restyling, met misschien zelfs wel de gelegenheid voor een kopje koffie. Programmamaker Margriet Westerhof en haar collega's laten projectmanager Kees Muller aan het woord over wat er gaat veranderen en waarom. En ze volgen een gebruiker van de P + R.

 

Opstelterrein

Het opstelterrein achter het Centraal Station wordt verplaatst naar De Vork, een plek in Haren, nabij het buurtschap Essen.

Dat is nodig omdat er de komende vijf jaar nogal wat gaat veranderen in het stationsgebied, waardoor ook het huidige opstelterrein een andere functie krijgt. 'We praten met Bert Kassies, de projectmanager van ProRail, met Wim Meijer, een bewoner van het buurtschap Essen en met Thomas Sleyfer van de Milieuadviesraad Haren', aldus Margriet Westerhof.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: