wonen

20 mrt 2017, 11:11

Veel belangstelling voor Groningen Urban Trail: nog 100 startnummers

Veel belangstelling voor Groningen Urban Trail: nog 100 startnummers

Met nog maar 100 startnummers in de verkoop is de tweede Groningen Urban Trail nu al een succes! Het hardloopevenement van 10 km vindt plaats op zondagochtend 2 april en gaat dwars door de binnenstad van Groningen. Deze tweede editie worden maar liefst 21 unieke locaties aangedaan, waarvan er vijftien nieuw opgenomen zijn in het parcours.

Geen tijdsdruk, maar lekker lopen. Dat is waar het bij de tweede Groningen Urban Trail om draait. “Het evenement is dit jaar nog populairder dan de vorige editie. Deelnemers kunnen proeven van een uniek parcours dat hen door tal van markante en historische Groningse gebouwen zal leiden”, zegt Elske Dijkstra, organisator van de Groningen Urban Trail.

Van trouwzaal tot kroeg
De tweede editie pakt uit met enkele opvallende nieuwe locaties. Zo opent De Papiermolen haar deuren en bereiken deelnemers niet zwemmend maar lopend over de bodem van het openluchtbad de overkant. Het wordt een zondag waar lopers het warm van krijgen, want zowel in het Platformtheater als Club Kokomo kunnen ze met hun voetjes van de vloer gaan. In Pathé kunnen de deelnemers weer even op adem komen en genieten van een film die op het witte doek draait. Diverse muziekpunten en acts zorgen voor een gezellige sfeer onderweg en ook is het mogelijk om selfies te maken bij de zogenoemde ingerichte selfiepoints. Tegen het einde van de trail naderen de lopers het stadhuis, waar ze getuigen zijn van een bruiloft in de trouwzaal.

Snel inschrijven
Inschrijven voor de Groningen Urban Trail is nog mogelijk via www.groningenurbantrail.nl. Zowel de start als de finish zijn gesitueerd de Ossenmarkt. Deelnemers gaan tussen 9.30 en 11.10 uur in zes waves van start met telkens een pauze om op deze manier in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de gebouwen te kunnen lopen. Na de finish ontvangen de lopers een medaille en wordt er een heerlijk ontbijt aangeboden.

Volg de Groningen Urban Trail® ook op Facebook, Twitter en Instagram

;