uitgaan

16 mrt 2017, 09:09

Reggaelegende Lee ‘Scratch’ Perry met Mad Professor in Simplon

Reggaelegende Lee ‘Scratch’ Perry met Mad Professor in Simplon

Op woensdag 21 juni staat één van de grondleggers van de reggaemuziek in Groningen op het podium. De inmiddels 81jarige Lee ‘Scratch’ Perry treedt dan samen met dubgrootheid Mad Professor op in Simplon.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Scratch Perry stond ruim vijftig jaar geleden aan de wieg van de reggae in zijn thuisland Jamaica en later ook aan die van de dubstroming. Hij produceerde door de jaren heen tal van platen voor artiesten als Bob Marley, Max Romeo en The Heptones. Daarnaast werkte hij samen met grootheden uit andere muziekstromingen als George Clinton, Keith Richards en Moby.

Gedurende zijn leven is de excentrieke Perry constant bezig geweest zichzelf te herontdekken. Zo is hij niet alleen actief geweest als zanger, muzikant en producer, maar ook als ingenieur, sjamaan en dokter. In 2003 won hij de Grammy voor Best Reggae Album met 'Jamaican E.T.' en een jaar later werd hij door muziektijdschrift Rolling Stone verkozen tot één van de 100 beste artiesten aller tijden.

Sinds 1983 vormt Scratch een duo met Mad Professor. Samen zijn ze aan de slag gegaan met de herontwikkeling van de dub-movement.  De in Guyana geboren Mad Professor staat vooral bekend om zijn bijzondere cross-overs van reggae, dub, trip-hop en psychedelische trance.

Kaarten voor het optreden in de grote zaal van Simplon kosten 23 euro in de voorverkoop en zijn te bestellen via de website van het poppodium.

;