Cultuur & Uitgaan

Honderden speciaalbieren op Bierfestival Groningen

Groningse bierliefhebbers kunnen van 12 tot en met 14 april hun hart en hun smaakpapillen hélemaal ophalen. Dan is er in de Martinikerk het grootste festival voor speciaalbieren van Nederland en vallen er meer dan 150 bieren te proeven. Nieuw dit jaar is een ‘bierdiner’ verzorgd door vijf Groningse restaurants en vanaf vrijdagmiddag 13 april een ‘Bierfestival Groningen Open Air’.


Leestijd: 2 minuten

Honderden speciaalbieren op Bierfestival Groningen
Honderden speciaalbieren op Bierfestival Groningen

Het Bierfestival Groningen dat op 12 april in de Martinikerk van start gaat, heeft bezoekers veel te bieden. Gelukkig duurt het festival tot en met 14 april, dus iedereen heeft ruím de tijd om verrassende biersoorten te proeven, en bijpassende heerlijke hapjes en gerechten. Dit jaar is er ook een open air bierfestival en een bierdiner.

Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen zijn vertegenwoordigd. Er worden meer dan 150 bieren van de tap geschonken en diverse bieren op fles, deze zijn afkomstig vanuit de hele wereld. Brouwerijen en importeurs bemannen veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht kan worden. Naast de proeverij worden er ook diverse wedstrijden en masterclasses georganiseerd. Bierfestival Groningen is al acht jaar de grootste speciaalbierproeverij van Nederland.

‘Bierfestival Groningen Open Air’

Vrijdag 13 april en zaterdag 14 april 2018 zal er van 15:00 uur tot 20:00 uur de eerste editie van Bierfestival Groningen Open Air plaatsvinden! Hierbij zijn tien fantastische brouwerijen aanwezig. Het festival zal plaatsvinden op Het Ludina Terras bij de Ebbingebrug en is gratis toegankelijk. Bierfestival Groningen Open Air is dé locatie voor de VrijMiBo, maar ook de zaterdag is goed vertoeven. Tijdens de VrijMiBo op 13 april zal er live jazz muziek verzorgd worden door Bert van Erk en op zaterdag 14 april zal de muziek verzorgd worden door Rebellious Rose.

Bierdiner

Aan de vooravond van Bierfestival Groningen zal het bierdiner op woensdag 11 april met streekproducten en noordelijke bieren starten. Deze bieren worden speciaal voor het diner gebrouwen in overleg met gerenommeerde biersommeliers en afgestemd met de chefs van de horecagelegenheden.

Dit diner bestaat uit vijf gangen en iedere gang zal door een ander horecabedrijf bereid worden onder leiding van Johnny Drent. De deelnemende restaurants zijn Voila, Beer&, Het Zusje van André Dokter, Block & Barrels en Het Ludina Terras. De avond zal traditie getrouw worden gehost vanaf de kansel door Melissa Cole en Fiona de Lange. Het diner is samengesteld met Arvid Bergström, de chefs van de horecabedrijven en Johnny Drent.

Dit jaar is d’Olle Grieze een Schwarzbier en is door Pivo brouwers gemaakt, gezamenlijk met de noordelijke brouwers. Brouwerij Martinus zal dit jaar het tafelbier brouwen. Het Frysk Brouwcollectief is verantwoordelijk voor een Tripel op geheel Friese wijze. De Drentse brouwerij De Veteraan tekent voor een Saison. Verder worden speciaal voor het bierdiner een Groningse Geuze en een bijzondere houtgelagerde Eisbock gebrouwen in Groningen. Deze bieren zullen geserveerd worden tijdens het diner. Er zullen internationale, nationale en lokale biersommeliers aanwezig zijn om de gasten te voorzien van informatie achter de gekozen combinaties.

Kijk voor meer informatie over Bierfestival Groningen, het bierdiner of Bierfestival Groningen Open Air op www.bierfestivalgroningen.nl.

Foto: bierfestival groningen.nl (2016)