Sport

Zivkovic weggestuurd wegens rondhangen in hotelbar

Oud-FC Groningen speler Richairo Zivkovic (archieffoto)  bevond zich nog in de hotelbar, terwijl hij volgens afspraak al op zijn kamer had moeten zijn.


Leestijd: 1 minuut

Zivkovic weggestuurd wegens rondhangen in  hotelbar
Zivkovic weggestuurd wegens rondhangen in hotelbar

Dat is volgens De Telegraaf de belangrijkste reden dat de aanvaller door bondscoach Aron Winter uit de selectie is gezet. Ook zou hij te weinig arbeid leveren en slecht getraind hebben in eerdere periodes met Oranje onder 19. Zivkovic kreeg bij terugkeer in Amsterdam een boete opgelegd door Ajax-trainer Frank de Boer om te onderstrepen dat zijn houding en gedrag niet getolereerd kan worden.

Het meest recente voorval stond niet op zich zelf. In het trainingskamp kwam de 18-jarige Zivkovic vaker te laat bij besprekingen of andere activiteiten. Ook in hotel hield hij niet echt rekening met de klok. Ook bij FC Groningen ging Zivkovic gebukt onder gemakzuchtigheid en arrogantie. Vorig seizoen ging het goed en was de aanvaller van grote waarde in de eindfase van de competitie door veel belangrijke doelpunten te maken. Mede hierdoor kwam de overgang naar Ajax tot stand. In Amsterdam ging het aanvankelijk ook niet goed. De talentvolle spits viel aanvankelijk vooral op door gele kaarten en ook kon Zivkovic een keer vroegtijdig vertrekken.

De laatste weken ging het beter en scoorde hij bij Jong Ajax aan de lopende band. Een debuut in Ajax 1 leek spoedig tot de mogelijkheden te behoren, maar dat zal nu voorlopig wel even niet meer aan de orde zijn. Volgens De Telegraaf gooit bondscoach Winter, die niet op de zaak wenste te reageren en zich volledig op de kwalificatie voor het EK wil richten, gooit de deur voor Zivkovic niet definitief in het slot. De aanvaller, die een voorbeeld moet zijn voor de spelers zonder contract, heeft zelf de sleutel in handen.