Zeldzame nederlaag Donar; Den Bosch in MartiniPlaza met 80-71 te sterk

Je houdt er al bijna geen rekening meer mee dat Donar in eigen land verliest, maar het blijkt nog wel te kunnen. Op Paasmaandag ging het mis tegen New Heroes Den Bosch. Na een 32-28 achterstand bij rust stond er na vier keer tien minuten zuivere speeltijd 71-80 op het scorebord. Donar blijft wel koploper in de Dutch Basketbal League met 42 punten uit 24 wedstrijden. Den Bosch volgt op twee punten, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Komende donderdag kan Donar zich al revancheren. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Landstede Zwolle op het programma. Het was tegen Den Bosch alweer de 51e wedstrijd van het seizoen voor de ploeg van coach Erik Braal en nog voor het einde van de maand staat de teller op zestig. Dan kan het een keer gebeuren dat het niet lukt. De tactiek van Den Bosch was gewaagd, maar pakte goed uit. De gasten speelden heel agressief in een poging om de tegenstander niet in het spel te laten komen. Er werden veelvuldig persoonlijke fouten gemaakt om daarmee het ritme van de tegenstander te verstoren, waarbij het wel van belang is dat het moment dat spelers met vijf fouten naar de kant moeten zo lang mogelijk wordt uitgesteld.

Daarin slaagden de gasten wonder wel. Het schotpercentage van Donar was zeldzaam laag en ook het schot van afstand, zeker de laatste tijd een belangrijk wapen, viel totaal niet. Dan is slechts 28 punten bij rust snel verklaard. Na rust liep het scorend wel beter, maar de toon van de wedstrijd was voor rust al gezet. De gasten geloofden in eigen kunnen en bleven agressief spelen. De achterstand liep in het derde kwart op naar meer dan vijftien punten. De ruim 3500 fans bleven wel achter de ploeg staan, maar het hielp niet. Ze waren getuige van een zeldzame nederlaag.

In de eerste wedstrijd van het seizoen was ZZ Leiden te sterk en Donar verloor van achter de jurytafel de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden met 20-0, omdat er toen teveel buitenlanders op de vloer stonden. Terry Gibson was topscorer met 19 punten. Sean Cunningham was goed voor 13 punten.