Weer hele grote zege Donar; Weert in MartiniPlaza met 90-50 verslagen

Het blijft een genot om bij wedstrijden van Donar aanwezig te zijn. Liefst 3.100 fans waren donderdagavond naar MartiniPlaza gekomen om hun helden aan het werk te zien tegen Basketbal Stars Weert. Donar won zeer eenvoudig en met groot gemak met 90-50. Donar blijft koploper in de Dutch Basketball League met 18 punten uit 10 wedstrijden.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Het beeld van de wedstrijd tussen de nummer één en laatst was snel duidelijk. Ondanks een goede start van de Limburgers middels een 5-0 voorsprong denderde Donar er met twaalf punten op rij snel overheen en was de toon gezet. De gasten wonnen pas één keer dit seizoen en spelen met alleen maar Nederlanders. Na het eerste kwart stond het al 27-19 en de toon van de wedstrijd zette zich in het tweede kwart voort. Halverwege stond het 50-27 in het voordeel van de ploeg van coach Erik Braal, die zijn team duidelijk in de goede modus heeft gekregen.

Na de pauze werd in elk kwart een extra voorsprong van tien punten bijgedaan, waardoor de marge na vier keer tien minuten zuivere speeltijd veertig punten bedroeg. Een makkelijke overwinning en dat was prettig in de wetenschap dat Donar zaterdagavond alweer een thuiswedstrijd voor de boeg heeft. Dan is Apollo uit Amsterdam de tegenstander. Drago Pasalic was topscorer met 19 punten. Lance Jeter liet 15 punten noteren.