Verpletterende zege Donar in eerste halve bekerfinale; 93-61 zege op Apollo in Amsterdam

De basketballers van Donar kan een plek in de bekerfinale eigenlijk niet meer ontgaan. In Amsterdam wonnen de Groningers in de eerste halve finale met 93-61 van Apollo. De return wordt dinsdagavond in MartiniPlaza gespeeld, maar is feitelijk een formaliteit. Donar mag met 31 punten verschil verliezen. Dat lijkt uitgesloten.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

In het begin spartelde de thuisploeg nog even tegen. Tot 14-14 hielden beide ploegen gelijke tred, maar daarna trokken de gasten vrij snel naar zich toe. Na het eerste kwart bedroeg de voorsprong 25-18 en de voordelige marge werd gestaag uitgebouwd naar een 41-25 voorsprong bij rust. Na de pauze tekenden Drago Pasalic en Lance Jeter voor de eerste scores. Pasalic kwam goed door met twee tweepunters en Jeter noteerde een driepunter. Zo stond het na twee minuten in het derde kwart al 48-27. Op dat moment was de vraag alleen nog maar hoe groot het verschil uiteindelijk zou worden.

Zeker in het laatste kwart bleef Donar geconcentreerd spelen. Een driepunter van Arvin Slagter anderhalve minuut voor tijd betekende 91-58. Stefan Mladenovic zette met twee vrije worpen zijn handtekening onder het totaal van de 93 punten. Drago Pasalic was topscorer met 25 punten en hij pakte ook nog eens 10 rebounds. Lance Jeter viel op met 10 assists. Donar speelt zaterdag voor de competitie in en tegen Rotterdam.