Sport

Met transfer Chery naar Queens Park Rangers verliest FC Groningen haar smaakmaker - zoektocht naar opvolger begonnen

Het gonsde maanden van geruchten rondom Tjaronn Chery, maar die periode is nu voorbij. De aanvallende middenvelder verhuist definitief naar Engeland. Hij gaat in Londen bij het afgelopen seizoen uit de Premier League gedegradeerde Queens Park Rangers spelen en tekende voor drie seizoenen. Volgens Britse media levert de deal FC Groningen ongeveer drie miljoen euro op.


Leestijd: 1 minuut

Chery had nog een contract tot media 2016 plus een optie voor nog een jaar. De door de supporters gekozen speler van het seizoen onderging maandag de medische keuring en werd aansluitend gepresenteerd in Londen. Chery treft daar onder andere Leroy Fer als één van de nieuwe ploeggenoten. De vertrekkende Chery speelde tachtig wedstrijden in twee seizoenen voor de FC waarin hij 27 keer scoorde. Vorig seizoen liet hij ook nog eens zes assists noteren.

Als beloning werd Chery aan het eind van het afgelopen seizoen uitgenodigd om mee te trainen met het Nederlands elftal. Hij maakte deel uit van de wedstrijdselectie voor het oefenduel tegen de Verenigde Staten, maar kwam niet in actie. FC Groningen verliest een belangrijke smaakmaker en het is vooralsnog afwachten of er een vervangende speler wordt aangetrokken om de selectie in ieder geval qua aantal spelers weer op sterkte te krijgen.