Thijs Dallinga maakt eerste doelpunt in betaalde voetbal; talent uit Hellum scoort voor FC Emmen

Eind november vorig jaar maakte Thijs Dallinga al zijn debuut in het betaalde voetbal. Maandagavond was zijn eerste doelpunt een feit. In de met 3-2 verloren thuiswedstrijd van FC Emmen tegen Telstar scoorde de 17-jarige invaller in de 76e minuut de aansluitingstreffer. Dat gaf nieuwe hoop voor de thuisploeg, maar het bleef bij 2-3.

Dallinga kwam in de 59e minuut in het veld bij een 3-1 achterstand. Een kwartier voor tijd schoot hij knalhard raak. De aanvaller wordt gezien als een groot talent en speelt bijna zijn hele jeugdtijd al bij Emmen. Dallinga begon bij VV Siddeburen en belandde via VV Hoogezand aan de Meerdijk. Inmiddels is hij bezig aan zijn zesde seizoen in Emmen. Dallinga haalde zijn Havo-diploma op het Carmel-college in Emmen en volgt nu commerciële economie aan de Johan Cruyff Academy van het Noorderpoort in Groningen.

Vorig seizoen was hij als B-junior goed voor meer dan dertig doelpunten. Sindsdien heeft trainer Dick Lukkien hem op de korrel. Een andere mijlpaal was dat hij in een beslissingswedstrijd tegen FC Volendam de B-junioren van FC Emmen met drie doelpunten vorig jaar wist te behoeden voor de Eredivisie. Emmen won dat beslissingsduel in juni met 4-0. Mogelijk dat Dallinga een rol kan spelen om het uit vorm zijnde FC Emmen weer een beetje op de rit te krijgen.