Sport

Supporters FC Groningen krijgen een fanzone in Heerenveen; ruim 1.200 fans zondag richting Friesland

Voor FC Groningen staat zondag de belangrijke derby tegen sc Heerenveen op het programma. Een wedstrijd die de ploeg van trainer Erwin van de Looi moet winnen om nog in de race te blijven voor de kans op plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal. De 1.200 supporters die de ploeg vergezellen krijgen een eigen fanzone.


Leestijd: 1 minuut

De instroom voor het vertrek Stadion Euroborg gaat via Ingang 1 en start om 11.30 uur. Supporters met een autocombi kaart kunnen deze omwisselen van 12.45 uur tot 14.00 uur op parkeerplaats P8 van het Abe Lenstra stadion. Deze P8 is bereikbaar via de A7-afslag 26A (Tjalleberd/Heerenveen-IBF) voor FC Groningen-fans. Vanaf 11.30 uur tot 14.00 uur is er op deze parkeerplaats de mogelijkheid om te verzamelen bij de fanzone voor FC Groningen supporters. Vanaf deze plek is het een kwartier lopen naar het stadion.  Op deze looproute is alcohol niet toegestaan.

De 1.200 fans zullen er alles aan doen om hun FC naar de overwinning te schreeuwen. Het wordt de 22e confrontatie op Eredivisie-niveau in het Abe Lenstra Stadion. Van de 21 voorgaande ontmoetingen verloor FC Groningen zestien. De laatste zege dateert van 30 januari 2011. Toen won Groningen met 4-1 via twee doelpunten van Dusan Tadic. Jonas Ivens en Tim Matavz scoorden één keer. De vier ontmoetingen daarna gingen met 3-0, 3-0, 4-2 en 3-1 verloren. De statistieken spreken derhalve niet in het voordeel van de groenwitten, maar de eindsprint is onder leiding van Van de Looi altijd sterk geweest.