Sport

Arjen Robben zwaait af als international; twee treffers in laatste interland

Het hing al boven de markt en het is ook zo. Arjan Robben heeft dinsdagavond zijn laatste interland voor het Nederlands elftal gespeeld. Oranje won met 2-0 van Zweden, maar had met zeven treffers verschil moeten winnen om nog kans te maken op het WK in Rusland komende zomer. Het was een afscheid in stijl. De Bedumer maakte beide treffers, waarmee hij na 96 interlands een definitieve handtekening zette onder zijn veertien jaar lange periode in Oranje.


Leestijd: 1 minuut

Robben valt geblesseerd uit in halve finale; duel tegen Real Madrid al na vijf minuten voorbij voor Bedumer
Robben valt geblesseerd uit in halve finale; duel tegen Real Madrid al na vijf minuten voorbij voor Bedumer

Het hadden er veel meer kunnen zijn, ware het niet dat blessuregevoeligheid regelmatig roet in het eten gooide. In de aanloop naar het duel tegen de Zweden wil Robben niet in gaan op een mogelijk einde van zijn interlanfloopbaan. 'Het gaat niet om mij, het gaat om Oranje.'  De aanvaller maakte zich drukker over het feit of er wel voldoende supporters naar de AmsterdamArena zouden komen en of zijn ploeggenoten er nog een keer voor wilden gaan. Bij het spelen van het volkslied stond Robben met tranen in de ogen en was al duidelijk hoe laat het was.

Robben debuteerde in april 2003 in het Nederlands elftal. Hij was erbij voor Oranje op de Europese kampioenschappen van 2004, 2008, 2012 en de Wereldkampioenschappen van 2006, 2010, 2014. Tijdens de WK's van 2010 en 2014 werd hij genomineerd voor de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler van het toernooi. In 2014 werd Robben verkozen tot Sportman van het Jaar. In 95 interlands maakte de nu 33-jarige Robben 37 doelpunten. Met het afscheid van Robben komt het einde aan een tijdperk. Jarenlang was hij een dragende speler en exponent van een generatie die succesvol was.