Sport

Speeldata halve Europese finale Donar bekend; mogelijk vliegtrip naar Venetië

De speeldata van de halve finale wedstrijden in de FIBA Europe Cup van Donar zijn bekend. Op woensdag 11 april speelt Donar om 20.30 uur in Italië tegen Reyer Venezia de heenwedstrijd. Acht dagen later, donderdag 19 april, is de return in MartiniPlaza om 19.30 uur. De voorverkoop voor de thuiswedstrijd start spoedig, maar het exacte moment is nog niet  bekend.  De 4.350 beschikbare kaartjes zullen ongetwijfeld in recordtijd digitaal aangekocht worden.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Er wordt nagedacht over een vliegreis richting Venetië. Vliegmaatschappij Nordica heeft een toestel gestationeerd op Groningen Airport Eelde. Mogelijk kan dit vliegtuig ingezet worden voor een blauwe luchtbrug. Een vlucht richting Munchen is mogelijk ook een optie om dan van daaruit naar Italië te gaan. Donar heeft een speciaal e-mailadres geopend, waarmee fans hun belangstelling voor een trip naar Venetië kenbaar kunnen maken. De speeldata moeten door de FIBA nog wel officieel goedgekeurd worden.

De twee halve finales maken deel uit van een gigantisch druk speelschema. Zoals het nu lijkt speelt de ploeg van coach Erik Braal tussen 31 maart en 24 april maar liefst elf wedstrijden. Een gemiddelde van één wedstrijd per ruim twee dagen. Dat is de keerzijde van het Europese succes. Zes van deze wedstrijden worden in MartiniPlaza gespeeld. Te beginnen Paasmaandag. Dan zijn vanaf 15.00 uur de New Heroes uit Den Bosch te gast.