Snelle zege volleyballers Lycurgus; in 53 minuten tijd Alterno opgerold

Slechts 53 minuten had Abiant Lycurgus nodig om de midweekse wedstrijd donderdagavond in Apeldoorn tegen Coolen Alterno met 3-0 te winnen. De setstanden waren 25-18, 25-15 en 25-15. Het ging tot 11-11 in de eerste set gelijk op. Daarna werd het verschil gemaakt en was van een wedstrijd geen enkele sprake. Abiant Lycurgus blijft koploper in de Eredivisie met 12 punten uit 4 wedstrijden.

Lycurgus zeer verrassend uitgeschakeld in bekertoernooi; 3-1 nederlaag tegen Dynamo

Zoals tot nu toe te doen gebruikelijk tot nu toe startte coach Arjan Taaij in een andere opstelling dan de voorgaande wedstrijden. Stijn van Schie, Bryan Fraser, Auke van de Kamp, Nick Olson, Sander Scheper, Matt West en Just Dronkers begonnen in de basis. Halverwege de tweede set kwam Sam Gortzak West vervangen. Verder kwamen Tjerk Dercksen en Niels de Vries in het veld voor respectievelijk Fraser en Olson. Wytze Kooistra, Mikelis Berzins en Dennis Borst bleven de hele wedstrijd aan de kant.

Vanaf 11-11 ging de score in de eerste set naar een 16-12 voorsprong. De wedstrijd begon wat aarzelend omdat het service niveau wat achter bleef. In de tweede en derde set werden de verschillen snel groot. Bij de stand 24-14 in de derde set werd de wedstrijd beslist door een servefout aan de kant van Alterno. Van de Kamp en Olson speelden beiden een prima wedstrijd en staken er qua niveau bovenuit.

Dit verbeterde in de loop van de wedstrijd. Van een spannend wedstrijdverloop was nooit sprake. Coach Arjan Taaij na afloop: "Dit soort wedstrijden moet je zo snel mogelijk winnen en proberen ongeschonden door te komen. Dat is gelukt. We spelen in deze periode veel wedstrijden en we hebben de kwaliteiten ervoor om de belasting van de spelers te verdelen om zo iedereen scherp te hebben. Het zijn helaas geen wedstrijden om beter van te worden en ik moet eerlijk zeggen dat het ons ook geen seconde moeilijk gemaakt werd."

Komende zaterdag is Nesselande VoorElkaar.nl om 20.00 uurde volgende tegenstander in het Alfa-college Sportcentrum.