Sport

Selectie Donar krijgt langzaam vorm; terugkeer Dourisseau valt bij fans in goede aarde

Het was dinsdag een vreugdevolle dag voor de supporters van Donar. Publiekslieveling Jason Dourisseau keert terug naar Groningen. De Amerikaan, die druk bezig is om een Nederlands paspoort te krijgen, speelde van 2009 tot 2014 in Groningen. Afgelopen seizoen stond hij onder contract bij S. Oliver Baskets in het Duitse Würzburg. De vraag is of Dourisseau het komend seizoen als Nederlander of als Amerikaan geteld wordt.


Leestijd: 1 minuut

Social media ontplofte bijna toen het bericht over de komst van Dourisseau naar buiten kwam. Bij zijn vertrek in 2014 werd er zelfs een tribune naar hem vernoemd als dank voor bewezen diensten. Het zal de club een lief ding waard zijn, wanneer Dourisseau als Nederlander meegerekend kan worden. Dan houden ze namelijk vier stoelen over voor buitenlandse spelers en is de Amerikaanse alleskunner een pure plus speler. Bovendien is de komst van Dourisseau een mooie tegenhanger voor het vertrek van Maarten Bouwknecht naar concurrent SPM Shoeters in Den Bosch, omdat de fans hier nogal verbolgen over waren.

Na Bas Veenstra, Ross Bekkering en Yannick Franke is Dourisseau de vierde voor het komende seizoen vastgelegde speler. Daarnaast meldt het Dagblad van het Noorden dat twee talentvolle spelers tot de selectie gaan behoren. De 19-jarige Niek Nieboer uit Groningen speelde afgelopen seizoen voor het beloftenteam en de eveneens 19-jarige Skip Samsom gaat in Groningen studeren en speelde onder andere in de jeugd voor Akrides in IJmuiden. Daarmee komt het aantal spelers op zes, maar daarmee is de club er nog lang niet. Het is nu van belang om de juiste buitenlandse spelers binnen te halen. Lance Jeter komt in ieder geval niet terug. De Amerikaan heeft aangegeven andere ambities te hebben.