Sport

Ross Bekkering stopt met basketballen; forse aderlating voor Donar

Ross Bekkering stopt met basketbal op hoog niveau. Dat heeft de Canadees bekend laten maken op de website van Donar fan Erik Boorsma. Na lang wikken en wegen heeft Bekkering een besluit genomen. Een echte reden geeft de beste speler van het afgelopen kampioensjaar bij Donar niet. De 28-jarige Bekkering lijkt toe te zijn aan andere ervaringen in zijn leven. Voor Donar is het wel een groot verlies. Alles was erop gericht om na Lance Jeter ook Bekkering weer vast te leggen.


Leestijd: 1 minuut

Ross Bekkering stopt met basketballen; forse aderlating voor Donar
Ross Bekkering stopt met basketballen; forse aderlating voor Donar

Bekkering maakt zelf geen gebruik van social media, waardoor hij het via de site van fan Boorsma bekend liet maken. In zes jaar Nederland werd hij vier keer kampioen, won twee keer de beker en ook twee maal de Supercup. Bij Donar werd de populaire speler twee keer landskampioen, waaronder het afgelopen seizoen. Het laatste jaar was Bekkering zijn beste periode. Op een paar wedstrijden na was hij wekelijks uitblinker in het keurkorps van coach Erik Braal. Bekkering laat weten speciaal aan het afgelopen seizoen bijzondere herinneringen over te houden. "Om met zo'n bijzondere groep spelers je zo welkom en geaccepteerd te voelen in Groningen geeft veel herinneringen om met een glimlach op terug te kijken."

Bekkering bedankt iedereen voor de afgelopen zes jaar. Hij dankt vooral de fans en geeft aan dat Nederland altijd een speciaal plekje in zijn hart zal houden. Nu kijkt hij samen met zijn vrouw Carli uit naar welke uitdagingen God hen samen gaat brengen in het leven. Naast drie jaar Donar speelde Bekkering ook voor Leiden en Nijmegen.