Robben onderuit in honderdste Europese wedstrijd; 2-1 nederlaag met Bayern tegen Real Madrid

Arjen Robben speelde woensdagavond met Bayern München zijn honderdste Europese wedstrijd, maar de Bedumer kon het niet vreugdevol beleven. In de eigen Alliance Arena  was Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League met 2-1 te sterk. Bayern kwam in de eerste helft nog wel met 1-0 voor, maar twee treffers van Christiano Ronaldo na de pauze dompelden Robben en co in rouw.

Arjen Robben benoemd tot bondsridder van de KNVB

Robben baalde na afloop. ' We speelden niet zoals we kunnen spelen. Zoals we zaterdag bijvoorbeeld tegen Borussia Dortmund voetbalden. Toch waren we voor rust de betere ploeg. Het was jammer dat we bij een voorsprong van 1-0 die strafschop misten. Twee tegen nul bij rust was wel een klap voor Real geweest. Na de gelijkmaker was er nog niets aan de hand. Maar het is doodzonde dat we het niet meer uitspeelden. Je weet dat het moeilijk wordt na die tweede gele kaart voor Martinez. Real kan dat wel uitspelen. Met dank aan onze doelman bleef het gelukkig 2-1.' Vidal miste op slag van rust een strafschop namens de thuisclub. In honderd Europese wedstrijden scoorde Robben dertig keer.