Sport

Transfer Idrissi naar AZ is een feit; voor meer dan twee miljoen euro

De overgang van Oussama Idrissi naar AZ is definitief. Idrissi is woensdag medisch gekeurd en de aanvaller tekent in Alkmaar voor vierenhalf jaar. In zijn wekelijkse nieuwsbrief zinspeelde Algemeen Directeur Hans Nijland van FC Groningen al over de overgang door te schrijven dat als er nieuws was dit gemeld zou worden.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan
FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

Afgelopen weekend luidde het verhaal nog dat de onderhandelingen waren vastgelopen, maar er is daarna weer beweging in de onderhandelingen gekomen. Afgelopen weekend deed Idrissi al niet meer mee in de met 3-1 verloren oefenwedstrijd tegen Dynamo Dresden. Idrissi kwam in de zomer van 2015 transfervrij over van Feyenoord en tekende in 2016 een overeenkomst tot medio 2020. Zo maakt Idrissi nu een mooie stap naar een club die momenteel bij de beste drie van Nederland hoort. Hij speelde 64 officiële wedstrijden voor FC Groningen waarin Idrissi 13 doelpunten maakte.

Wat FC Groningen qua vervanging gaat doen is nog niet bekend. Eerder werd Ruben Yttergard Jenssen voor de rest van het seizoen verhuurd aan het Duitse Kaiserslautern. Waardoor trainer Ernest Faber nu twee eredivisiewaardige spelers minder in zijn selectie heeft. Komende zondag wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II.