Sport

Ook Danny Hoesen vertrekt naar Amerika; spits zet loopbaan voort bij San José Earthquakes

FC Groningen spits Danny Hoesen vertrekt naar de Verenigde Staten. De aanvaller gaat per direct naar San José Earthquakes. Dat meldden diverse media. De exacte vorm en de lengte van de verbintenis is nog niet bekend gemaakt. De 26-jarige Hoesen kwam sinds dit seizoen niet meer voor in de plannen van trainer Ernest Faber. Het contract van de geboren Limburger loopt aan het einde van het huidige seizoen af.


Leestijd: 1 minuut

Danny Hoesen waarschijnlijk terug naar Groningen; San José Earthquakes licht optie niet
Danny Hoesen waarschijnlijk terug naar Groningen; San José Earthquakes licht optie niet

Hoesen is de vierde speler van FC Groningen die zijn geluk over de plas gaat beproeven. Zeer recent tekende Albert Rusnak een contract bij Real Salt Lake. Daarvoor togen ook Michael de Leeuw en Johan Kappelhof naar Amerika. Kappelhof vertrok bijna een jaar geleden naar Chicago Fire en in mei voegde De Leeuw zich daarbij. Alle spelers zijn terecht gekomen bij clubs op het hoogste niveau de Major League Soccer, MLS.

Hoesen is er nooit in geslaagd om sinds zijn komst ruim twee jaar geleden een basisplaats te veroveren. Hij scoorde te weinig om onomstreden te zijn. In 73 officiële wedstrijden kwam Hoesen tot vijftien doelpunten. Op 15 oktober 2016 stond hij in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen voor de laatste keer in de basis. Het seizoen in Amerika begint op 3 maart. San José Earthquakes begint met een thuiswedstrijd tegen Montreal Impact.