Sport

Spelerspresentatie FC Groningen voorafgaand aan duel met Aston Villa; niet tijdens Open Dag zelf

FC Groningen houdt acht dagen voor het begin van de competitie aanstaande zaterdag 2 augustus de traditionele Open Dag. Dit zal in en rondom stadion Euroborg plaatsvinden tussen 11.00 en 15.00 uur. Aansluitend wordt om 17.00 uur afgetrapt tegen Aston Villa, de ploeg van oud-speler Leandro Bacuna. Eén van de hoogtepunten moet de onthulling van de nieuwe bestickering van de spelersbus gaan worden. Op aandringen van supporters heeft de bus een spectaculaire verandering ondergaan.


Leestijd: 1 minuut

De belangrijkste wijziging ten opzichte van de afgelopen jaren is dat Open Dag en spelerspresentatie van elkaar losgekoppeld zijn. Dit is gebeurd in overleg met de Klankbordgroep en andere geluiden via de supporters. De activiteiten aangaande de Open Dag duren tot 15.00 uur, waarna de voorbereidingen op de wedstrijd beginnen. In het stadion zal de spelerspresentatie vanaf 16.50 uur starten. De verwachting is dat meer supporters de presentatie meemaken, wat een sfeerverhogende werking zal hebben. Gevolg is wel dat fans die niet in het bezit zijn van een seizoenkaart een entreebewijs moeten kopen om bij de presentatie aanwezig te kunnen zijn. Een kaartje om naar binnen te mogen kost tien euro. De spelerspresentatie is overigens in handen van Koen Jansen en speaker Jan Wildeman.

De spelers zullen overigens wel gewoon aanwezig zijn tijdens de Open Dag. Tussen 12.15 en 13.45 uur loopt de selectie rond om handtekeningen uit te delen en met supporters op de foto te gaan. Verder staat op de site van FC Groningen het volgende te lezen: “Voor jong en oud zijn er zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur verschillende leuke attracties, waaronder diverse optredens op het Supportersplein voor het stadion bij de Kolenmuur, de Essent Voetbalexperience voor de hoofdingang, een Kidsplein en een stadiontour. Hierbij is het mogelijk onder meer de diverse businessruimtes te bezoeken, als ook het uitvak en het Supportershome.”