Sport

Nic. speelt beslissende derde duel tegen Avanti; winnaar stap dichterbij Korfbal League

Waar weinigen nog rekening mee hadden gehouden gebeurde zaterdagavond. De korfballers van Nic./Alfa-college wonnen zaterdag de tweede kruisfinale tegen Avanti uit Pijnacker, nadat een week eerder in Groningen in de slotfase met 25-21 uit handen had gegeven. In Pijnacker zegevierde de ploeg van vertrekkend coach Henk Jan Mulder met 22-21. Het gevolg is dinsdagavond een beslissende derde wedstrijd in het Alfa-college Sportcentrum om te bepalen wie van beide ploegen zaterdag de finale om promotie naar het hoogste niveau, de Korfbal League.


Leestijd: 1 minuut

Kees Vlietstra moet Nic. uit het moeras trekken; na degradatie naar Overgangsklasse
Kees Vlietstra moet Nic. uit het moeras trekken; na degradatie naar Overgangsklasse

De wedstrijd begint om 20.30 uur in het Alfa-college Sportcentrum. De Groningers toonden na de tegenvaller in de eerste wedstrijd veerkracht door in Zuid-Holland de wedstrijd in handen te nemen. Alhoewel, bij een 19-14 en 21-17 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld, maar toch werd het nog 21-22 en kreeg de thuisploeg kansen op de gelijkmaker. Zover kwam het gelukkig niet, waardoor de ploeg van vertrekkend coach Henk Jan Mulder de kans krijgt om zich te plaatsen voor de finale die zaterdag in Papendrecht gespeeld wordt. De tegenstander komt uit de tweestrijd tussen KCC uit Capelle aan den IJssel en Dalto uit Driebergen. Ook deze twee spelen dinsdagavond een allesbeslissende derde wedstrijd.

Bij een overwinning heeft Nic. meerdere kansen op promotie. Het winnen van de finale betekent promotie naar de Korfbal League. Bij een nederlaag is er nog een escape middels een best-of-three tegen de nummer negen van de Korfbal League. DSC uit Eindhoven. Zover is het nog lang niet. Nic. moet dinsdagavond eerst maar eens laten zien dat het tegen de druk bestand is en het op dat gebied waardig is om in de finale te strijden. Nic. degradeerde drie jaar geleden en het zou goed zijn om in Sportstad Groningen de Korfbal League weer binnen de stadsgrenzen te krijgen.