Sport

Naast Bryan Linssen ook Abel Tamata naar Euroborg; selectie behoudens vertrekkende spelers nu compleet

Meestal is een persconferentie de bevestiging van het geruchtencircuit als het om nieuwe spelers gaat. Ten aanzien van Bryan Linssen klopte dat ook dinsdagmiddag in Euroborg. Abel Tamata was echter de grote verrassing. De van PSV afkomstige speler werd op geen enkele manier aan FC Groningen gelinkt, maar is de komende twee jaar wel in Groningen te bewonderen. Linssen tekende voor drie seizoenen.


Leestijd: 1 minuut

Tamata komt transfervrij over uit Eindhoven. De speler met een Kongolese vader en een Nederlandse moeder heeft een opmerkelijke zaakwaarnemer. Rapper Ali B doet zijn zaken en algemeen directeur Hans Nijland wist te melden dat de onderhandelingen zeer prettig verlopen waren. Sterker nog Ali B is al vastgelegd voor de jaarlijkse benefietavond van Make a Wish, het goede doel waar de FC maatschappelijk partner van is. De  24-jarige Tamata is gehaald voor de linksbackpositie, waar hij moet concurreren met Lorenzo Burnet. Tamata stond sinds 2010 onder contract bij PSV, met tussendoor een uitstapje naar Roda JC. Door een kuitbeenbreuk in oktober 2011 verloor hij zijn basisplaats en keerde nooit meer terug in de basis. Jetro Willems ontwikkelde zich goed toen die zijn plek had ingenomen.

Linssen had nog een doorlopend contract bij Heracles Almelo en die verbintenis heeft de FC afgekocht voor 850.000 euro. Normaal gesproken zijn beide spelers vrijdagavond te bewonderen in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. In Uithuizermeeden is dan traditioneel het regioteam RWE Eemsmond de tegenstander. Met het binnenhalen van Linssen en Tamata is de selectie compleet. FC Groningen zal pas tot aankoop over gaan als er spelers vertrekken.