Sport

Moet Groningen nu dan toch echt de transfermarkt op? (POLL)

Met het naderende vertrek van aanvoerder Maikel Kieftenbeld, zal FC Groningen zich toch echt moeten gaan roeren op de transfermarkt. "Gezien de recente transferontwikkelingen zal FC Groningen zich nog nadrukkelijker op de transfermarkt oriënteren om de selectie te versterken", stelt de club op de eigen site. Maar wat vinden de lezers van de GIC?


Leestijd: 1 minuut

Wordt het Liverpool, Borussia Dortmund of Fiorentina voor FC Groningen?; loting Europa League in Monaco
Wordt het Liverpool, Borussia Dortmund of Fiorentina voor FC Groningen?; loting Europa League in Monaco

Kieftenbeld was vorig jaar een van de absolute sterkhouders van Groningen. Zijn verlies moet in verdedigend opzicht dan ook zeker worden opgevangen. Mocht Kieftenbeld inderdaad tot overeenstemming komen met Birmingham City, dan bestaat de eerste selectie nog maar uit 21 spelers.

Eerder deze week werd bekend dat Genero Zeefuik en Tjaronn Chery de club verlaten. FC Groningen liet weten dat ze zich rustig oriënteren op de transfermarkt en dat een eventuele aanwinst ook echt een versterking moest zijn. Zo heeft de club zich afgelopen winter ook al versterkt met Simon Tibbling en Albert Rusnák. Daarmee anticipeerde de club toen al op een mogelijk vertrek van Chery.

FC Groningen hanteert voor dit seizoen, ondanks dat het meer geld binnenkrijgt dankzij deelname aan de Europa League, de stelregel dat er alleen nieuwe spelers worden gehaald als anderen vertrekken.

Voor de supporters zal het een bittere pil zijn dat de topspelers Kieftenbeld en Chery het tweede niveau in Engeland verkiezen boven een Europees avontuur met FC Groningen. Zal een flink salarisplaatje de doorslag hebben gegeven? Of zijn het de perspectieven op promotie en een seizoen in de Premier League met wekelijks topwedstrijden?

Afgezien daarvan is de GIC benieuwd naar uw mening. Wat moet Groningen doen op de transfermarkt om Europees gezien niet een enorme flater te slaan?