Sport

Mischa Visser maakt kans om beste amateurtrainer te worden; Be Quick trainer heeft vijf concurrenten

Be Quick 1887 trainer Mischa Visser uit Groningen is genomineerd voor de titel beste amateurtrainer van Nederland. Visser is vanuit het District Noord van de KNVB naar voren geschoven. Visser staat momenteel met Be Quick op de tweede plaats in de zondaghoofdklasse C en maakt nog kans op promotie naar de Topklasse. Op vrijdag 6 mei tijdens het jaarlijkse trainerscongres in Zwolle wordt duidelijk of Visser zich beste trainer mag noemen.


Leestijd: 1 minuut

Visser heeft concurrentie van Rob Bouman (De Bataven uit Gendt), Bart Logchies (AFC uit Amsterdam), Wilfred van Leeuwen (VVSB uit Noordwijkerhout), Ron Timmers (v.v. Dongen) en Maarten van Vugt (Oss ‘20). Drie jaar geleden werd de voorganger van Visser bij Be Quick, Marcel Groninger, de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer. Medio 2013 nam de 29-jarige Visser het van Groninger over. In het eerste jaar degradeerde hij met de Good Old uit de Topklasse. Sindsdien wordt er gewerkt om de ploeg weer klaar te stomen voor promotie.

Be Quick is als club ook genomineerd voor de titel beste jeugdopleiding van het amateurvoetbal. Hierbij zijn Quick Boys uit Katwijk en USV Hercules uit Utrecht de concurrenten.