Makkelijke overwinningen voor Groningse sportclubs

De drie grote Groningse sportclubs hebben zaterdag hun wedstrijden makkelijk gewonnen. FC Groningen versloeg PEC Zwolle met 0-4, terwijl ook Donar en Lycurgus overtuigend speelden.

Straf van Donar blijft ondanks tegenvoorstel toch staan

FC Groningen schoot zaterdag in Zwolle pijlsnel uit de startblokken. Al na 40 seconden scoorde Simon Tibbling de 0-1 tegen het net. Vlak voor rust maakte Tom van Weert de tweede treffer, ook al stond hij op dat moment buitenspel. Dat ontging de scheidsrechter.

In de tweede helft verdubbelden Albert Rusnak en Mimoun Mahi de score, waardoor Groningen uiteindelijk met een ietwat geflatteerde 0-4 overwinning in de bus naar huis kon. Door de overwinning stijgt de club naar de tiende plaats in de Eredivisie met 16 punten uit 14 wedstrijden.

Aris – Donar
Voor de basketballers van Donar stond de altijd lastige uitwedstrijd in Leeuwarden op het programma. De Groningers hadden daarnaast nog een pittige trip naar het Hongaarse Kormend in de benen, waar ze voor het eerst in de clubhistorie Europese overwintering binnensleepten.

In Leeuwarden won Donar relatief simpel met 78-61 van Aris. Het verschil werd vooral gemaakt in het derde kwart. De Groningers liepen daarin uit van 38-33 naar 61-49. Chase Fieler werd topscorer met 20 punten en 6 rebounds, voor Andrew Smith (14 punten en 5 rebounds). Lance Jeter scoorde 9 punten, maar gaf wel 10 assists.

Taurus – Lycurgus
Lycurgus bereikte zaterdagavond in Houten de kwartfinale van het bekertoernooi. In de achtste finales wonnen ze makkelijk van SV Land Taurus. De Groningers hadden maar drie sets nodig en wonnen die met 21-25, 14-25 en 22-25. In de volgende ronde moeten de Groningers het opnemen tegen het topteam van Draisma Dynamo. Die wedstrijd wordt op 14 of 15 december gespeeld in Groningen.

GIJS – Panters
De ijshockeyers van GIJS verloren zaterdag hun thuiswedstrijd tegen de Zoetermeer Panters met 4-6. De Groningers gaven de wedstrijd na een comfortabele 3-0 voorsprong uit handen. GIJS staat daardoor voorlaatste in de BeNe-League groep B met 3 punten uit 4 wedstrijden.