Lycurgus boekt eerste competitiezege; Donar onderuit in Leiden

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen liet de selectie van Abiant Lycurgus zien dat er veel verwacht mag worden. Het werd in het Alfa-college Sportcentrum tegen Vallei Volleybal Prins uit Ede een klinkende 3-0 zege via de setstanden 25-17, 25-16 en 25-21. In de hele wedstrijd werden slechts zes aanvallende fouten gemaakt. Donar verging het minder. De landskampioen ging na een 41-23 achterstand bij rust met 75-63 onderuit tijdens de seizoensouverture.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

De ploeg van coach Arjan Taaij legde net als vorige week bij de strijd om de Supercup weer een prettige energie in de wedstrijd. De eerste twee sets waren van heel goed niveau. In de derde set werd het iets minder, maar voldoende goed om aan het einde van de set een beslissende voorsprong te nemen. Stijn van Schie maakte de laatste drie punten en zei bij het eerste matchpoint direct dankjewel. Coach Taaij vatte het spel van zijn ploeg mooi samen. ' Het is mooi om te zien dat de dingen die we afspreken, dat daar veel vreugde en plezier in zit. Maar tegelijkertijd een hoog verwachtingspatroon. Ik denk dat dat een mooie combinatie is om succesvol te zijn.'

Donar was in Leiden totaal uit vorm. Vrijwel niets deed de ploeg herinneren aan de gevechten om een plek in de Champions League te veroveren. Het eerste kwart ging met 17-17 nog gelijk op, maar in het volgende kwart richting de rust wist de ploeg van coach Erik Braal slechts zes punten te produceren. Een dodelijk laag aantal. Deze gigantische dip vormde ook meteen de basis van de nederlaag. Na rust kwam er nog wel iets van strijdlust, maar Donar oogde te vermoeid om helemaal terug te komen in de wedstrijd. Met nog tien minuten te gaan was de stand 57-45 in het voordeel van Leiden. In combinatie met veel balverlies was dat een onoverbrugbare marge. Een wedstrijd om snel te vergeten. Brandyn Curry was topscorer met 15 punten.