Sport

Lycurgus plaatst zich voor halve finale play-offs; Dynamo uit Apeldoorn volgende tegenstander

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben ook de tweede wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs tegen Inter Rijswijk gewonnen. Daarmee plaatsten de Groningers zich voor de halve finales. In Rijswijk werd Inter met 1-3 verslagen. De setstanden waren 15-25, 12-25, 25-23 en 22-25. Net als afgelopen zaterdag verloor Lycurgus volstrekt onnodig de derde set.


Leestijd: 1 minuut

Na een flitsend begin en de ruime winst in de eerste twee sets, viel de runner-up uit de reguliere competitie in de derde set opnieuw ver terug. “Het is geen excuus natuurlijk, maar wanneer je zóveel sterker bent in de eerste twee sets, dan is het moeilijk om scherp te blijven” vond Lycurgus-coach Arjan Taaij na afloop. “En je moet ook Inter een compliment geven dat ze een antwoord gaven en terug knokten nadat ze die eerste twee sets zo dik verloren”. Rijswijk toonde inderdaad veel meer beleving vanaf het begin van de derde set en begon steeds meer in stuntje te geloven toen ze merkten dat het aan de andere kant van het net steeds minder liep.  Taaij bracht nog wel Tjerk Dercksen voor Steven Irvin, maar daardoor veranderde het spelbeeld niet.

Daar waar Lycurgus in de eerste twee sets alle onderdelen van het spel uitstekend uitvoerde, stokte het volledig in de derde set. Maar in de vierde doorgang en na de terugwissel van Irvin voor Dercksen pakte Lycurgus de draad weer op van het begin van de wedstrijd. Zonder de hoge pieken uit die eerste fase nog te halen speelde de ploeg de wedstrijd gecontroleerd uit, waarmee plaatsing voor de halve finales toch nog vrij gemakkelijk ging. Gino Naarden werd met afstand topscorer in deze wedstrijd. De diagonaal sloeg liefst 21 punten bij elkaar. Tegenvaller was de blessure van Thomas Heijs, die bij het inspelen op een bal stapte en door zijn enkel ging. Het ziet er naar uit dat de Nederlandse Nieuw-Zeelander daardoor de komende weken aan de kant moet blijven.

Tegenstander in de halve finale is Draisma Dynamo dat VCV uitschakelde. De eerste wedstrijd is zaterdag 4 april in het Alfa-college Sportcentrum in Groningen. De halve finale gaat ook volgens het best-of-three systeem.