sport

15 sep 2017, 08:08

Lycurgus weer de regio in; oefenwedstrijden tegen Luneburg en Orion

Lycurgus weer de regio in; oefenwedstrijden tegen Luneburg en Orion

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen trekt Abiant Lycurgus regelmatig de regio in om oefenwedstrijden te spelen. Het is primair bedoeld om de binding met het Ommeland te vergroten. Dit weekend is Drenthe aan de beurt. Vrijdagavond om 20.00 uur is SVG Luneburg uit de Duitse Bundesliga in Gieten de tegenstander. Zaterdagmiddag staat in Annen een driekamp op het programma met wederom Luneburg en Seesing Personeel Orion uit Doetinchem.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na bezoeken aan Leek, Zuidhorn, Harkstede en Scheemda eerder in de voorbereiding wordt Lycurgus in de regio dit weekend afgesloten. Volgend weekend staat de deelname aan een groot toernooi in Polen op het programma, waarna een week later de strijd om de Supercup al op het programma staat. Tegen Orion, zaterdag toevallig één van de tegenstanders in de oefencampagne. Luneburg is een ploeg waar regelmatig tegen geoefend wordt. Twee nieuwelingen bij Lycurgus, spelverdeler Carlos Mora Sabaté en libero Erik Mattson speelden vorig seizoen bij de Duitse opponent. Mattson heeft sinds begin deze week een werkvergunning en kan zijn eerste minuten maken voor zijn nieuwe ploeg.

Coach Arjan Taaij heeft in de voorbereiding met een aantal geblesseerde spelers te maken. Pascal Hoogstra heeft last van een kniepees, Niels de Vries heeft buikspierproblemen en Dennis Borst is nog aan het revalideren van een knie-operatie in de zomer. Het is de vraag of zij fit zijn voor de strijd om de Supercup op zondag 1 oktober 2017.