Lycurgus blijft winnen; koploper wint met 3-0 van Zaanstad

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben woensdagavond de nummer zeven Zaanstad relatief eenvoudig met 3-0 gewonnen. De setstanden in Koog aan de Zaan waren 17-25, 21-25 en 13-25. De koploper van de Eredivisie heeft nu 26 punten uit 9 wedstrijden. Wel was er het uitvallen van Niels de Vries in de derde set met een enkelblessure. De ernst hiervan moet de komende dagen blijken.

Hossein Ghanbari ook volgend jaar bij Lycurgus

Ten opzichte van de met 3-2 gewonnen topper tegen Draisma Dynamo trad Lycurgus met vijf andere spelers in de basis aan. Coach Arjan Taaij wilde een aantal spelers rust geven. Om die reden speelden Stijn van Schie en Erik Mattson niet. Het was ook de bedoeling om Auke van de Kamp rust te geven, omdat zijn belastbaarheid nog niet optimaal is. Vanwege het feit dat Daan Nijeboer ziek was kwam Van de Kamp in aktie als libero. Een positie die hij nog nooit vervulde, maar de passer-loper deed het naar behoren.

Verder stonden Wytze Kooistra, Trifon Lapkov, Frits van Gestel, Sander Scheper, Niels de Vries en Carlos Mora Sabaté in de basis. 'Het was een reguliere overwinning. In de eerste en derde set hebben we clean gespeeld met een lage foutenlast en heb ik goeie dingen gezien,' aldus Taaij na afloop. In ruim zestig minuten was de zege een feit en dat is met de vele wedstrijden die tot de kerst nog volgen een prettig gegeven. Tot de kerstperiode staan er nog zes wedstrijden op het programma. Waaronder de dubbel tegen Powervolleys Düren in de CEV-Cup en de topper tegen Seesing Personeel Orion op zaterdagavond 16 december.

In de tweede set was het spel van iets minder niveau, maar over de hele wedstrijd genomen was altijd sprake van controle. Ook was de serve behoorlijk goed verzorgd. Daar waar zowel in de thuiswedstijd als in het bekerduel telkens een set afgegeven moest worden, bleef dat woensdagavond achterwege. 'Ik ben tevreden voor vanavond' was de korte maar duidelijke conclusie van de coach.  Komende zaterdagavond staat de thuiswedstrijd tegen Advisie SSS uit Barneveld op het programma.