Lycurgus begint prima aan nieuwe seizoen; derde Supercup op rij binnengesleept

De eerste prijs van het seizoen is binnen voor Abiant Lycurgus. In een goed gevuld Alfa-college Sportcentrum in Groningen werd zondagmiddag voor de derde keer op rij de Supercup veroverd. Seesing Personeel Orion werd met 3-1 verslagen. De setstanden tegen de formatie uit Doetinchem waren 25-20, 20-25, 25-20 en 25-22.

Lycurgus wil het zaterdag afmaken; anders volgt stevige logistieke uitdaging

Na een moeizame voorbereiding speelde Lycurgus een prima wedstrijd. Er was vanaf het begin veel energie in de ploeg en na een dip in de tweede set was de thuisploeg eigenlijk steeds de bovenliggende partij met controle over de wedstrijd. Vooral blokkerend was het regelmatig een lust voor het oog. Dat gaf veel extra aanvalskansen. Het was aanvoerder Wytze Kooistra die na twee verspeelde matchpoints de laatste bal overtuigend tegen de grond sloeg.

Vanaf 16-12 in set drie speelde Abiant Lycurgus een gewonnen wedstrijd. De hoeveelheid eigen fouten bleef beperkt en blokkerend werd de ploeg weer sterker. Orion kon daar onvoldoende tegenover zetten. In de vierde en laatste set toonden de gasten zich nog een keer heel goed. De ploeg van coach Arjan Taaij verspeelde een 19-14 voorsprong. Stijn Held serveerde de gasten naar 19-19. Daarna was een score van Kooistra en twee killblocks van respectievelijk Scheper en Van de Kamp doorslaggevend. Een 23-20 voorsprong en dat bleek de definitieve nekslag voor Orion.

'Ik denk dat we erg goed gespeeld hebben en had niet verwacht dat we al zover waren,' zei een opgetogen Kooistra na afloop. Om te vervolgen. ' We hebben blok verdedigend heel goed gespeeld en daardoor krijg je veel kansen. Als je die weet te benutten dan gaat het heel hard. Het gaat nog wel wat op en neer, maar ik ben heel tevreden over hoe we vandaag als team gespeeld hebben.' De derde Supercup op rij is de zesde grote prijs in totaal. Na twee landstitels op rij en de volleybalbeker in het seizoen 2015/2016. Komende zaterdag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vallei Volleybal Prins.