Lycurgus aan de beterende hand; eenvoudig naar halve finale play-offs

Komende zaterdagavond om 20.00 uur speelt Abiant Lycurgus in eigen huis de eerste halve finale van de play-offs om het landskampioenschap tegen Draisma Dynamo. Dankzij een 3-0 zege zondagmiddag op SV Land Taurus werd in het Alfa college Sportcentrum de eerste horde genomen. De setstanden waren 25-14, 25-22 en 25-18. Na de 3-2 zege afgelopen weekend was plaatsing voor de halve finale een feit.

Hossein Ghanbari ook volgend jaar bij Lycurgus

In een wedstrijd waarin coach Taaij en assistent Gerard Smit over alle spelers kon beschikken werd gekozen voor aanvoerder Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Mikelis Berzins, Nick Olson, Dennis Borst, Matt West en Just Dronkers in de basis. Na een moeizaam begin werd vrij snel het heft in handen genomen. Vanaf 3-3 werd snel het gaatje geslagen naar 11-6. Borst tekende voor 12-7 en een ace van West betekende 13-7. Daarmee was de toon gezet. Borst scoorde 23-14 en via twee eigen fouten van de gasten rolde de eerste set met goed spel eenvoudig binnen.

In de tweede set bleef de wedstrijd scorend meer in evenwicht. Dat kwam omdat Abiant Lycurgus qua niveau iets wegzakte en de altijd met veel energie spelende gasten op hun kansen bleven loeren. De marge was lange tijd maar twee punten in het voordeel van de thuisploeg, maar na 15-14 werd een sprintje getrokken. Blokkerend waren Olson en Borst zeer aanwezig. Fraser noteerde 20-16 en wederom een ace van West bracht 21-16 op het bord. Het werd nog 22-20, maar Kooistra maakte vervolgens een punt. Berzins scoorde 24-21 en een servefout besliste de tweede set in het voordeel van de thuisploeg.

Daarna was van een wedstrijd geen sprake meer. Fraaie scores van Fraser, een pipe goed voor 8-1, en een heerlijke middenaanval van Borst (10-2) zorgden voor een 11-3 tussenstand. Op dat moment kwamen Stijn van Schie en Sam Gortzak in het veld voor respectievelijk Kooistra en West. Vlak voor het einde van de derde set mocht Niels de Vries ook nog een paar minuten maken. Borst had zijn werk prima gedaan en ging naar de kant. De maximale voorsprong in de derde set bedroeg acht punten, 22-14. Het was Van Schie die het vonnis velde en het tweede matchpoint binnensloeg.